Corona Vandaag 27 maart 2020

Corona Vandaag vrijdag 27 maart 2020|||NYC in crisis||USA||Roche bij Jinek
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

LAATSTE NIEUWS CORONA VANDAAG:

  • 112 PATIËNTEN OVERLEDEN, 1172 NIEUWE BESMETTINGEN

  • BORIS JOHNSON BESMET, OOK BRITSE MINISTER ZORG

  • MÁXIMA BELT MET CORONA-ZIEKENHUIS TILBURG

  • G7 FAALT OVER EIS ‘WUHAN-CRISIS’ USA


Forse stijging aantal overleden Corona-patiënten

Het totaal aantal gemelde positief geteste patiënten is met 1172 gestegen tot 8603. Ook het aantal overleden Nederlanders is fors gestegen. Volgens het RIVM lijkt het Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.

,,Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken”, stelt het RIVM. De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie.


Britse premier Johnson heeft het Coronavirus

De Britse premier bracht het nieuws zelf naar buiten via twitter. Hij is besmet en gaat in isolatie. Maar Johnson staat erop dat hij zelf de leiding houdt tijdens de crisis. Ook de minister van Zorg is positief getest.

Een woordvoerder van Johnson: ,,Gisteren waren er al milde symptomen. De minister-president is getest op persoonlijk advies van van Chief Medical Officer, Professor Chris Whitty.” De test is uigevoerd op Downingstret no. 10.

Boris Johnson besmet


Indrukwekkend gesprek Máxima met verplegenden

Koningin Máxima belde met een aantal verpleegkundigen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. De wijze waarop de vrouw van koning Willem-Alexander zich informeert is indrukwekkend. Ze spreekt haar dank uit aan de mensen die de patiënten helpen in deze moeilijke fase. ,,Jeetje, wat een toewijding”, zei een begripvolle Máxima. Ze sprak met verpleegkundigen van de zogenoemde cohort-afdeling en de Intensive Care. Máxima bleek goed op de hoogte van de ziekte. ,,Sterkte en hou maar vol”, aldus Máxima.

Alle gesprekken met de koningin kun je hier volgen:


SIRE: Van je beste kant laten zien

SIRE komt in verband met de coronacrisis met de campagne #DASLIEF. De stichting is een aanmoediging en ter inspiratie voor iedereen om zich van zijn beste kant te laten zien.
ook iets liefs te doen”, zegt de stichting. ,,We hebben elkaar op dit moment en in de nabije toekomst harder nodig dan ooit”, zegt directeur Lucy van der Helm.


Tante van prins Carlos overleden

Prins Carlos heeft als hoofd van de familie Bourbon-Parma bekendgemaakt dat zijn tante prinses Maria Teresa  gisteren is overleden aan Covid-19. De 86-jarige prinses was de op een na oudste zus van Carlos’ vader prins Carlos Hugo en tante van Carlos, prins Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina.

Links op de foto de overleden prinses Maria Teresa, tante van de prinsen Carlos en Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina.

Medicijn Chloroquine niet voorschrijven’

De Inspectie Gezondheidszorg waarschuwt dat het malariamedicijn chloroquine niet als middel moet worden voorgeschreven tegen Covid-19 door huisartsen. Volgens de inspectie is er geen bewijs dat het helpt tegen corona. Bovendien is het giftig bij een overdosis.


USA: meer Carona-patiënten dan China

Volgens de laatste cijfers van de John Hopkins University is de USA nu koploper met het aantal Corona-patienten. In Amerika zijn er 82.404 patiënten, in China 81.782 en in Italië 80.589. In Amerika zijn er meer dan 1.100 sterfgevallen.

NYC in crisis


Acteur Mark Blum overleden

De bekende Amerikaanse acteur Mark Blum is overleden aan het Coronavirus. De 69-jarige Blum speelde in 1985 in ‘Desperately Seeking Susan’ en later in Crocodile Dundee.


655 corona-sterfgevallen op een dag in Spanje

In Spanje is het aantal sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting op een dag met 655 gestegen naar 4089 doden. Het aantal besmettingen liep op van 47.610 naar 56.188. In Spanje geldt al 12 dagen de noodtoestand.


Geen verklaring G7-landen vanwege eis USA

De G7-landen zijn er niet in geslaagd om met een afsluitende verklaring te komen vanwege een vergaande eis van de Verenigde Staten. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo wilde afdwingen (volgens verschillende bronnen) dat het coronavirus ‘Wuhan-virus’ zou worden genoemd. De bijeenkomst, die al gepland stond om te houden in Pittsburgh, werd nu gehouden via een video-verbinding. Trump had het eerder deze week al over het ‘Chinese-virus’.

Corona Vandaag updates


Roche-directeur zwaar onder vuur

Esther de Rooij, ceo van Roche Diagnostics Nederland, is zwaar bekritiseerd door PvdA-leider Lodewijk Asscher in de talkshow Jinek. Vooral het feit dat Roche het recept voor de Corona-tests in deze crisis voor concurrenten achterhoudt, is heel slecht gevallen bij de politiek. Volgens Van Rooij is het recept openbaar en wordt de productie opgevoerd. Asscher zei dat hij er weinig vertrouwen heeft in Roche en hij steunt minister De Jonge die van de Kamer dwang moet gaan toepassen. Terugkijken bij RTL.

Roche bij Jinek


Alternatief: verliescompensatie bedrijven

Michel Storsbergen, directeur van de Rotterdamse transporteur Nordis, pleit in een schrijven aan PvdA-voorman Asscher om voor bedrijven verliescompensatie toe te passen tot drie jaar terug. ,,Voor veel ondernemers zou dit een praktische uitkomst bieden voor de kortere termijn. Deze maatregel is mijns inziens minder fraudegevoelig dan eerder aangekondigde maatregelen, relatief makkelijk uit te voeren en biedt ondernemend Nederland snel een praktische oplossing om de liquiditeit op peil te houden”, aldus Storsbergen.


Advies: geen vitamines, lekker slapen en bewegen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om vooral goed te eten, te bewegen en goed te slapen om de weerstand te vergroten. Het slikken van vitamine C en D  helpt niet tegen het coronavirus. Drogisten merken dat de voedingssupplementen volop worden ingekocht door hun klanten. Volgens de NVWA heb je geen betere bescherming tegen het Corona-virus.


3,3 miljoen werklozen erbij in USA

Afgelopen week zijn er 3,3 miljoen werklozen bijgekomen in de Verenigde Staten. Vorige week waren het ‘slechts’ 282.000 Amerikanen die zich hebben geregistreerd. De 3,3 miljoen nieuwe werklozen, zoals die vandaag zijn bekendgemaakt, wordt nog gezien als de top van een ijsberg. Alleen al in Californië komen raken elke dag 100.000 mensen hun werk kwijt. Het hoogste aantal werklozen in de afgelopen decennia was in 1982.

    USA


Honden worden vaker uitgelaten

Met het ‘blijft huis-regime’ tijdens de coronacrisis wordt elke gelegenheid aangegrepen om een extra blokje om te gaan met de hond. De viervoeters hebben er baat bij, maar aan het einde van de dag zijn ze wel bekaf. Een ervaring die ook Natasja Froger deelde via haar Instagram. Zie HIER.

Honden


Turkse boksers bij Olympisch toernooi met corona

Twee Turkse boksers en de coach zijn besmet met Covid-19. Waarschijnlijk liepen ze het virus op bij het olympisch kwalificatietoernooi in Londen. Waarschuwingen ten spijt, het toernooi ging gewoon door. Na drie dagen boksen werd het toernooi pas stilgelegd. De Nederlandse boksers Artjom Kasparian, Delano James, Chelsey Heijnen, Enrico Lacruz en Max van der Pas hebben ook in de ring gestaan. Bondscoach Hennie van Bemmel nam in Londen niet de beslissing om te vertrekken.


Tweede Kamer: dwangbevel voor producenten tests

De Tweede Kamer wil dat er dwang wordt toegepast bij bedrijven om de formule van coronatests ter beschikking te stellen. Het farmaceutisch bedrijf Roche zou volgens Follow The Money weigeren het recept vrij te geven. PvdA-leider Asscher stelde voor om dwang toe te passen. De VVD maakt zich zorgen dat 40% van de Nederlandse bevolking niet gelooft om 1,5 meter afstand te bewaren. Meer aandacht voor communicatie en centrale regie, was het verzoek van de partijen.


I will Survive in Coronaversie

De verveling in huis, waar het gezin op de bank bivakkeert, inspireerde een Britse om het nummer van Gloria Gaynor ‘I Will Survive’ te voorzien van een nieuwe tekst en een filmpje dat op dit moment viral gaat.

https://youtu.be/jhNSberHLE0


Nederlandse economie krijgt een keiharde deun

In alle scenario’s van het CPB resulteert de coronacrisis in een diepe recessie. Het bruto binnenlands product krimpt in 2020 met 1,2% tot 7,7%. In het lichtste scenario veert de economie al in het derde kwartaal van 2020 weer op, in het zwaarste scenario ontstaan er ook problemen in de financiële sector en verslechtert het buitenlandbeeld verder. In dat scenario zal er ook in 2021 een krimp van het bbp van 2,7% optreden. In drie van de vier scenario’s is de neergang dieper dan in de crisis van 2008/2009.

CPB


Ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Klik HIER voor de hulp van het Rode Kruis.


Meer informatie over steunregelingen

De Kamer van Koophandel geenft uitvoerige informatie op welke wijze je als eigenaar van een bedrijf of als zzp’er financiële steun kunt ontvangen. Klik HIER


HET NIEUWS VAN VANDAAG:

Voor al het andere nieuws op DenD over het Corona-Nieuws klik HIER.


HET NIEUWS VAN GISTEREN:

Corona Vandaag 26 maart 2020

Tags

CORONACOVID-19JINEKNEW YORKUSAVERENIGDE STATEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck