Corona Vandaag donderdag 2 april 2020

Corona Vandaag donderdag 4 april 2020
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

LAATSTE UPDATES CORONA VANDAAG:

 • OPNIEUW CRISISBERAAD KABINET CORONA
 • RIVM: 166 NIEUWE STERFGEVALLEN EN 625 ZIEKENHUISOPNAMES
 • VIROLOGEN: BEPERKINGEN GAAN NOG MAANDEN DUREN
 • KLIMAATTOP UITGESTELD IVM CORONA
 • 1 MILJARD EURO VOOR EUROPEES NOODFONDS (ALDUS MINISTER HOEKSTRA)
 • THAISE KONING IN LUXE HOTEL
 • RUN OP BIJSTANDSUITKERINGEN IN AMSTERDAM

Mooi weer weekeinde: badplaatsen sluiten

Met temperaturen van 20 graden Celsius dreigt een herhaling van het weekend van twee weken gelden. Toen scheen de zon volop en gingen duizenden gezinnen op pad. Nu wordt het ook nog eens warm lenteweer. Badplaatsen als Zandvoort, Callantsoog, Noordwijk gaan de dagjesmensen zo veel mogelijk weer. Blijf weg, is het signaal. Alleen bestemmingsverkeer krijgt toegang. Met veel mensen op een plek verhoogt het risico op besmettingen.

Zandvoort

Noodoproep IC-verpleegkundigen

Meer IC-bedden zijn nodig, maar daarvoor heb je ook gediplomeerde IC-verpleegsters nodig, De waarschuwing komt van de beroepsvereniging V&VN. Komend weekeinde wordt mogelijk al het maximale aantal van 2400 bedden bereikt ,,De indruk wekken dat dat nog meer kan worden is een verkeerd signaal”, aldus de vereniging.

Minister Van Rijn zoekt naar oplossingen om het aantal toch uit te breiden. ,,Het is een duidelijk signaal dat de druk hoog is bij de zorg en daar luisteren we goed naar” aldus Van Rijn tegen de NOS.

Corona

RIVM: 166 sterfgevallen, 625 ziekenhuisopnames

Het RIVM meldt dat er in de afgelopen 24 uur 166 mensen zijn overleden aan het coronavirus. Daarmee komt het totaal op 1339 overleden patiënten. Alleen op 31 maart stierven er binnen 24 uur meer mensen. Toen kwamen 175 mensen om het leven.

Het aantal positief geteste mensen staat nu op 14.697. Daarvan zijn 5784 mensen opgenomen in het ziekenhuis.


RUTTE PROBEERT SCHADE IN EUROPA TE VERBERGEN

Na de actie van CDA-minister Wopke Hoekstra waarmee hij heel Italië tegen zich in het harnas joeg, begint premier Rutte een charme offensief. De premier oppert om een Coronafonds op te zetten met een miljard euro van Nederland. Daarmee probeert Rutte het zuidelijk deel van Europa te paaien dat ook ongekend hard wordt getroffen door Corona.

Voor minister van Financiën Hoekstra was het een hele slechte beurt. De vraag is of hij zijn kandidatuur voor het CDA-leiderschap niet heeft verspeeld.

Slechte beurt voor Hoekstra.

Ongekend: Russen sturen medische hulpgoederen

Rusland heeft de Verenigde Staten een vliegtuig vol met medische goederen gestuurd om het Corona-virus te bestrijden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland meldt dat dit het gevolg is van een telefoongesprek tussen president Poetin en zijn collega Trump. Bijgaand het filmpje dat door de Russen is verspreid.


Koolmees: KLM hou je aan de afspraak

Vice-premier en minister van Sociale Zaken) vindt dat de KLM het verkeerde voorbeeld geeft aan de rest van het Nederlandse bedrijfsleven door massaal afscheid te nemen van uitzendkrachten en tijdelijk personeel.

Volgens Koolmees gaat het lijnrecht in tegen het beleid van het kabinet dat miljardensteun wil geven als de banen niet worden geschrapt. ,,Het pakket is erop gericht om ook flexwerkers aan het werk te houden”, aldus Koolmees.

Minister Koolmees over de KLM
Minister Koolmees met koning Willem-Alexander.

884 mensen overleden in USA

De Verenigde Staten meldde gisteren een recordaantal overledenen in verband met het Coronavirus: 884 Amerikanen overleden aan de gevolgen van het virus. President Trump overweegt om binnenlandse vluchten te verbieden.

De Amerikaanse gouverneurs kampen met grote tekorten aan hulpmiddelen, die ze op de vrije markt voor een groot deel moeten inslaan. Ze verwijten Trump en zijn regering gebrek aan coördinatie.

Banner Corona Vandaag

Thaise koning in luxe Duits hotel met 20 concubines

De nieuwe Thaise koning Maha Vajiralonkorn heeft zich opgesloten in een Duits hotel met bediendes en concubines om zichzelf te beschermen. De 67-jarige koning heeft het Grand Hotel Sonnenbichl, een Alpen-resort in Garmen-Partenkirchen afgehuurd.

De entourage van de vorst was oorspronkelijk nog groter. 119 mensen van de hofhouding waren naar al naar huis gestuurd in verband met besmetting. In Thailand is dit alles heel slecht gevallen. De hashtag #WhyDoWeNeedAKing werd volop gedeeld op Twitter.

Thaise koning in Duits hotel

Gouverneur Ron DeSantis overstag

Tot afgelopen weekeinde waren er nog talloze feestjes aan de stranden van Florida. Zogeheten ‘springbreakers’, jongeren die zich uitleefden. Tegelijkertijd wonen er in de zuidelijke staat een recordaantal senioren.

Gouverneur Ron DeSantis heeft zich tot voor kort zich schuil gehouden, maar uiteindelijk kwam hij met het advies om thuis te blijven in verband met de dreigende corona-besmettingen. DeSantis wordt gezien als een Trump-adept. De president leek tot aan eergisteren ook niet overtuigd van de ernst van de situatie.


Overmars (Ajax): KNVB stop competitie!

Ajax-directeur Overmars heeft zware kritiek op voetbalbond KNVB. Stoppen met de competitie is nu het devies van Overmars. De KNVB wil daarentegen het voetbalseizoen afmaken, zelfs tot 3 augustus van dit jaar. Daarmee volgt de KNVB de UEFA. Voorlopig wordt er niet gespeeld tot 1 juni van dit jaar, zoals het kabinet heeft besloten.

KNVB-directeur Gudde houdt er rekening mee dat de competitie niet wordt uitgespeeld, maar toont niet de rechte rug, zoals Ajax zou willen. Volgens Overmars kun je pas weer gaan voetballen als Corona voorbij is.

Overmars wil stoppen

Wereldwijd noodhospitaals

In alle brandhaarden waar corona om zich heen grijpt worden er in snel tempo noodhospitaals gebouwd. In congrescentra, sporthallen, een marineschip en zelfs in tenten komen er extra bedden, soms duizenden tegelijk.

Steden als Londen, Madrid en New York proberen op die manier voldoende IC-bedden te creëren om de piek aan Corona-patiënten op te vangen. In Central Park (New York) staan zelfs tenten die normaal in rampgebieden worden gebruikt.

Corona
Marine helpt in de USA.

Wimbledon gaat niet door

Netzoals talloze andere grote sportevenementen (EK, Olympische Spelen) gaat ook het belangrijkste tennistoernooi op Wimbledon dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. Dat is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat er een streep is gezet door de organisatie van het evenement.

Wimbledon gaat niet door

Rutte wil (voorlopig) niet alle campings sluiten

Op vragen van de Tweede Kamer heeft premier Rutte toegezegd dat hij morgen met het crisisteam overlegt over het Duits/Belgische toerisme naar de Nederlandse kust in de komende weken. Ook de buitenlandse vluchten staan op verzoek van GroenLinks op de agenda. Volgens Rutte gaat het te ver om gezinnen te verbieden om bijvoorbeeld met Pasen af te reizen naar hun caravan. Het gezamenlijke sanitair is op de campings wel op slot.

Banner Corona Vandaag

RIVM: 134 overleden en 447 nieuwe patiënten in ziekenhuis

Het RIVM meldt dat er 134 Nederlanders de afgelopen 24 uur zijn overleden als gevolg van het corona-virus. Er zijn 447 nieuwe patiënten in de ziekenhuizen. Op dit moment (1 april 14.07 u.) zijn er 1151 IC-bedden in gebruik. Dit weekend wordt een piek verwacht en moeten er 2400 bedden beschikbaar zijn.


Verenigde Naties: Grootste test van de wereld na WO II

Secretaris-Generaal António Guterres van de Verenigde Naties (VN) stelt dat de bestrijding van het Coronavirus de allergrootste test is voor de wereld na de Tweede Wereldoorlog. Volgens Guterres kan een recessie volgen die waarschijnlijk geen gelijke kent met die van de afgelopen jaren. Het aantal besmette mensen wereldwijd staat nu op 860.000 en er zijn 42.000 overleden.

Banner Corona Vandaag

Brits onderzoek: ‘verlies smaak en geur verschijnsel Corona’

Onderzoekers van King’s College in Groot-Brittanië concluderen dat het verlies van smaak en geur eerste aanwijzingen kunnen zijn van corona-verschijnselen. Via een app zijn er aan 400.000 mensen vragen gesteld over hun ziektebeeld.

 • 53%: vermoeid
 • 29%: aanhoudend hoesten
 • 28%: tekort aan zuurstof
 • 18%: verlies van smaak en geur
 • 10.5%: koorts

Ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Klik HIER voor de hulp van het Rode Kruis.


Meer informatie over steunregelingen

De Kamer van Koophandel geeft uitvoerige informatie op welke wijze je als eigenaar van een bedrijf of als zzp’er financiële steun kunt ontvangen. Klik HIER


HET NIEUWS VAN VANDAAG:

Voor al het andere nieuws op DenD over het Corona-Nieuws klik HIER.


HET NIEUWS VAN GISTEREN:

Corona Vandaag woensdag 1 april 2020

Tags

AJAXCHAOSCORONA VANDAAGMARC OVERMARSPANDEMIERUTTETRUMP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

 • Dirk
 • Brookland
 • LAM jouw museum
 • Dirck