Corona Vandaag maandag 30 maart 2020

Corona Vandaag maandag 30 maart 2020|Arjen Lubach||Corona in de provincies
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

LAATSTE NIEUWS CORONA VANDAAG:

  • RIVM: 93 DODEN, 507 NIEUWE ZIEKENHUISOPNAMES

  • ‘MAATREGELEN OOK NA 6 APRIL’

  • 82 NIEUWE STERFGEVALLEN BELGIË


Afvlakking ‘Caronacurve’ komende week duidelijk

Komende week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking, aldus het RIVM bij de duiding over de laatste Corona-cijfers. Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames.


Situatie Corona in Nederland

Corona in de provincies


‘Huidige maatregelen gelden ook na 6 april’

Bronnen in Den Haag melden volgens het AD dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus ook na 6 april blijven gelden. De horeca en ook de scholen zullen dus langer dichtblijven. De bronnen verwachten geen nieuwe maatregelen. De crisiscommissie van het kabinet gaat morgen in gesprek over de maatregelen en hoe lang ze nog van kracht blijven.

Banner Corona Vandaag


Verplicht mondkapje in supermarkt Oostenrijk

In Oostenrijk is het vanaf deze week verplicht om een mondkapje te dragen in de supermarkt. De kapjes, die vanaf woensdag worden uitgedeeld, zijn wel van mindere kwaliteit als die van medisch personeel. De kans bestaat dat de kapjes straat ook op andere openbare plekken gedragen moeten worden.


82 nieuwe sterfgevallen in België

In België zijn afgelopen 24 uur 82 mensen overleden aan het coronavirus. In totaal komt het dodenaantal uit op 513. Het aantal nieuwe sterfgevallen waren er meer dan gisteren (78) en eergisteren (64). Er wordt ook gemeld dat er in totaal 1.527 mensen met het coronavirus zijn genezen en zijn ontslagen uit het ziekenhuis.


Spanje afgelopen 24 uur: 812 nieuwe doden

De noodsituatie in Spanje neemt verder toe. Het aantal besmette patiënten is gestegen tot 85.195. Spanje meldt 812 overlijdens, wel iets minder dan gisteren (838 doden). In totaal zijn 7.340 mensen in het land overleden. Ook het hoofd van het Spaanse crisisteam is besmet.


Ahoy Rotterdam vangt patiënten op

Binnenkort kunnen patiënten die wel zorg nodig hebben maar niet naar het ziekenhuis hoeven, worden opgevangen in Rotterdam Ahoy. Daar wordt nu een extra voorziening gerealiseerd en bedden neergezet. Patiënten met corona kunnen daar worden opgevangen maar ook andere patiënten kunnen in Ahoy verblijven. Vandaag worden er 88 bedden neergezet. Dat aantal kan worden uitgebreid naar 680 bedden.

Banner Corona Vandaag


Gemeente Amsterdam: 3250 laptops voor leerlingen

Om leerlingen die niet over voldoende middelen beschikken toch lessen te laten volgen verspreidt de gemeente Amsterdam 3250 laptops onder hen. De apparatuur wordt in bruikleen verstrekt. 5500 Amsterdamse jongeren hebben, zo blijkt uit onderzoek, geen computer. De noodmaatregel van het gemeentebestuur moet ervoor gaan zorgen dat er geen ongelijkheid gaat bestaan.


Spindoctor Boris Johnson ook Corona

Behalve premier Boris Johnson en zijn minister van Zorg is nu ook zijn spindoctor Dominic Cummings besmet. De medewerker van Johnson is in zelf-isolatie gegaan. Covid-19 houdt ook Groot-Brittannië in zijn greep nadat het land aanvankelijk laks reageerde op de komst van het virus. Luchtvaartmaatschappij EasyJet houdt de complete vloot aan de grond na 650 vluchten om gestrande passagiers op te halen.


Ernst Corona-situatie dringt langzaam door bij Trump

President Trump heeft zijn idee om nog voor Pasen de Amerikaanse economie weer open te gooien, laten varen. Nu heeft hij een termijn tot juni genoemd. Ondertussen komen gouverneurs in het geweer, omdat er grote tekorten zijn aan beschermingsmaterialen en beademingsapparatuur. Elke staat moet voor zichzelf knokken om aan de middelen te komen bij gebrek aan centrale coördinatie van de federale overheid. Burgemeester De Blasio van New York heeft gezegd dat april een hele slechte maand wordt en mei zal nog slechter zijn als het gaat om de druk op de gezondheidszorg door de stijging van het aantal besmettingen.

Banner Corona Vandaag


NICE: Aantal patienten op intensive care stijgt verder

Het totaal aantal (bewezen/verdachte) COVID-19 opnamen in de Nederlandse IC’s was vandaag om 11.30 uur 1040. Dat zijn er 61 meer dan aan einde van zondag 29 maart.

Aantal IC-opnamen
Beeld: Stichting Nice mandagochtend 30 maart 2020 11.30 uur

Lubach in geweer tegen RUMAG

Mediakanaal RUMAG verliest duizenden volgers nadat Arjen Lubach blootlegde hoe het bedrijf geld verdient door grappige teksten over het coronavirus op shirts en andere producten te drukken en door teksten te delen via sociale media. Zo staat er bijvoorbeeld ‘Krijg de corona’ en ‘coronalijer’. Teksten die sowieso volgens Arjen niet kunnen en bovendien kregen de kijkers ook een inkijkje in het verdienmodel en hoe teksten van anderen worden ‘geleend’.

Arjen Lubach


Overzicht aantallen RIVM zondag 29 maart

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 10.866 (+1.104)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3.483 (+529)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 771 (+132)

Belgische kat heeft corona

Een Belgische kat is besmet met corona. De eigenaar had ook coronaverschijnselen en die heeft het virus zeer waarschijnlijk overgedragen. Overdracht van het virus van dier op mens wordt niet voor waarschijnlijk gehouden. De kat had diarree en ademhalingsproblemen. De Belgische viroloog Steven Van Gucht bevestigde dat het virus was ontdekt door de veterinaire faculteit van Luik. Hij benadrukte dat dit een uitzondering is. Kat en eigenaar waren gisteren nog in goede conditie.


Koning Willem-Alexander in actie

Het koninklijk huis gebruikt alle invloed en entree’s om mee te helpen het corona-crisis te beteugelen. Naar nu blijkt heeft koning Willem-Alexander de telefoon gegrepen en heeft gebeld met het Duitse bedrijf Dräger. De onderneming maakt beademingsapparaten. De RVD bevestigt dat de koning heeft gebeld, de naam van het bedrijf wordt niet genoemd. Overigens is het aantal dodelijke slachtoffers bij onze oosterburen ‘relatief’ laag. De reden is waarschijnlijk dat de Duitsers miljoenen coronatests doen.

Koning belt


Terugroepactie voor afgekeurde maskers

Een tegenvaller voor de Nederlandse zorg: de helft van de geimporteerde mondmaskers blijkt ondeugdelijk. De partij is gekocht in China. Het gebruiken van de mondmaskers zorgt voor een extra risico voor zorgpersoneel. Van de partij FFP2-maskers (plm. 1,3 miljoen stuks) wordt nu de helft terug geroepen, meldt de NOS.


Bill Gates geeft 100 miljoen dollar tegen corona

Bill Gates (Microsoft-oprichter) geeft via zijn stichting $100 miljoen om het Coronavirus te bestrijden. Een van de rijkste ondernemers ter wereld heeft in 2015 de wereld al gewaarschuwd voor een pandemie, die veel slachtoffers zou kunnen eisen. Gates verwacht dat er binnen anderhalf jaar een caronavaccin is.

Bill Gates


Ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Klik HIER voor de hulp van het Rode Kruis.


Meer informatie over steunregelingen

De Kamer van Koophandel geeft uitvoerige informatie op welke wijze je als eigenaar van een bedrijf of als zzp’er financiële steun kunt ontvangen. Klik HIER


HET NIEUWS VAN VANDAAG:

Voor al het andere nieuws op DenD over het Corona-Nieuws klik HIER.


HET NIEUWS VAN GISTEREN:

Corona Vandaag zondag 29 maart 2020

Tags

BILL GATESCORONACOVID-19TRUMPUSA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck