Corona Vandaag zaterdag 28 maart 2020

Corona Vandaag 28 maart 2020|Dr. Davidson|mkb
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

LAATSTE NIEUWS CORONA VANDAAG:

  • TRUMP OVERWEEGT LOCKDOWN NEW YORK

  • 28 MAART: +93 OVERLEDEN, +1159 CORONAPATIËNTEN

  • DRAMATISCHE DAG VOOR SPANJE

  • BOUTERSE: ‘WE HEBBEN ELKAAR NU NODIG’


(President Donald Trump overweegt een lockdown voor New York, New Jersey en delen van Connecticut als het aantal patiënten besmet met corona blijft stijgen. ,,Sommige mensen willen een quarantaine situatie voor New York omdat het een hotspot is. Misschien hoeven we het niet te doen, maar er is een mogelijkheid dat we toch een korte quarantaine doen van twee weken”, zei Trump zaterdag tegen verslaggevers toe hij vertrok van het Witte Huis. ,,Ik doe het liever niet, maar misschien is het nodig.”

NYC in crisis

Meer beademingsapparaten

Het aantal beademingsapparaten voor ons land is met 1000 toegenomen dankzij een leverantie vanuit de Verenigde Staten. Eergisteren kwamen er uit Duitsland duizend bewakingssystemen voor patiënten. De apparatuur wordt door VWS verdeeld over de verschillende ziekenhuizen die met tekorten kampen, terwijl de piek de komende weken wordt verwacht.

Banner Corona Vandaag


Verdere toename aantallen, maar minder snelle groei

Het totaal aantal gemelde overleden patiënten van afgelopen dag is opgelopen met 93 tot 639. Er zijn 1159 patiënten bijgekomen. Dat aantal is de afgelopen 24 uur toegenomen tot 9762. Volgens het RIVM neemt het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames ook vandaag iets minder snel toe. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken.


Snelle coronatest in USA

Het Amerikaanse bedrijf Abbott Laboratories, een grote pharmaceut met ook een vestiging in Nederland, gaat volgende week een test op de markt brengen waardoor na 5 minuten duidelijk wordt of je wel of niet het coronavirus hebt opgelopen.


Daklozen worden geholpen

Het kabinet neemt extra maatregelen voor onbehuisden. Het Leger des Heils had hiervoor eerder deze week gepleit. Voor dak- en thuislozen komen er slaapplekken. Daarnaast moeten gemeenten overdag inlooplocaties organiseren, waar dak- en thuisloze mensen warm kunnen worden en terecht kunnen voor een sanitaire stop, een warme maaltijd en andere vormen van ondersteuning. ,,Juist nu is er behoefte aan goede opvang, maar tegelijkertijd moeten er maatregelen worden genomen om besmettingen in de opvang te voorkomen”, aldus staatssecretaris Blokhuis.


Komende week informatie voor ondernemers

Het geduld van ondernemers over de nieuwe regeling voor werktijdverkorting (NOW) wordt stevig op de proef gesteld. Een vergoeding tot 90% van de loonkosten is een belangrijke voorwaarde om bedrijven overeind te houden in deze crisis. Eerder is al geregeld dat ondernemers uitstel van belastingen kunnen aanvragen en er garanties zijn van de overheid voor leningen (BMKB). Verwacht wordt dat de regeling volgende week wordt opengesteld.

mkb


Corona was er al voor carnaval

Het coronavirus was er in Brabant voordat carnaval werd gevierd. De eerste klachten onder het personeel van ziekenhuizen in Breda en Tilburg dateren zelfs voordat de eerste coronapatient op 27 februari jl. in het ziekenhuis werd opgenomen. Dit blijkt uit een onderzoek onder de zorgmedewerkers van de ziekenhuizen.


Suriname voert de avondklok in.

Tussen acht tuur ’s avonds en zes uur ’s ochtends mag niemand in Suriname nog de straat op. Bouterse, de huidige president van Suriname, waarschuwde dat zijn land niet is voorbereid op een grote stroom corona-patiënten. ,,Het is de tijd om voor elkaar te zorgen. Help uw seniore familieleden. We hebben elkaar nu nodig”, aldus Bouterse.

https://youtu.be/JRT0ldgLMFE


Verontruste arts roept Trump ter verantwoording

Dr. Rob Davidson confronteert president Trump met de absolute crisis waar hij en zijn collega’s in Michican verkeren. In een videoboodschap legt Davidson bloot hoe hij als medicus aankijkt tegen de wijze waarop Trump acteert (Corona zou een hoax zijn), maar vooral het tekort aan middelen verwijt hij de Amerikaanse centrale overheid. ,,Help ons aan de frontlinie, dat is alles wat we vragen van uw leiderschap”, aldus de arts, die overigens eind januari ook vice-president Pence (bij een toevallig bezoek) ook alarmeerde.

Klik op de fotolink:

Dr. Davidson


Mogelijk verband Corona en overgewicht

Volgens Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, bestaat er mogelijk een verband tussen corona en overgewicht. Gommers zei dit bij Jinek. Ook vanuit China waren er al signalen over hoge bloeddruk en diabetes in combinatie met de gevolgen van de infectie. Met een zware borstkas kun je minder goed ademen. Vier op de vijf coronapatiënten op de intensive care zijn zwaar.


Roche door de bocht met recept

Na grote druk vanuit de politiek en de publieke opinie heeft farmaceutische bedrijf Roche het recept van de coronatestvloeistof ter beschikking gesteld. Het bedrijf lag zwaar onder vuur, omdat het zelf vooralsnog onvoldoende capaciteit heeft om voldoende vloeistof te produceren. Nu kunnen de Nederlandse laboratoria ermee aan de slag om te voldoen aan de grote vraag naar de tests.


Forse stijging aantal overleden Corona-patiënten

Het totaal aantal gemelde positief geteste patiënten is met 1172 gestegen tot 8603. Ook het aantal overleden Nederlanders is fors gestegen. Volgens het RIVM lijkt het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames wat minder snel toe te nemen. ,,Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken”, stelt het RIVM.


Britse premier Johnson heeft het Coronavirus

De Britse premier bracht het nieuws zelf naar buiten via twitter. Hij is besmet en gaat in isolatie. Maar Johnson staat erop dat hij zelf de leiding houdt tijdens de crisis. Ook de minister van Zorg is positief getest.

Een woordvoerder van Johnson: ,,Gisteren waren er al milde symptomen. De minister-president is getest op persoonlijk advies van van Chief Medical Officer, Professor Chris Whitty.” De test is uigevoerd op Downingstret no. 10.

Boris Johnson besmet


Indrukwekkend gesprek Máxima met verplegenden

Koningin Máxima belde met een aantal verpleegkundigen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. De wijze waarop de vrouw van koning Willem-Alexander zich informeert is indrukwekkend. Ze spreekt haar dank uit aan de mensen die de patiënten helpen in deze moeilijke fase. ,,Jeetje, wat een toewijding”, zei een begripvolle Máxima. Ze sprak met verpleegkundigen van de zogenoemde cohort-afdeling en de Intensive Care. Máxima bleek goed op de hoogte van de ziekte. ,,Sterkte en hou maar vol”, aldus Máxima.

Alle gesprekken met de koningin kun je hier volgen:


SIRE: Van je beste kant laten zien

SIRE komt in verband met de coronacrisis met de campagne #DASLIEF. De stichting is een aanmoediging en ter inspiratie voor iedereen om zich van zijn beste kant te laten zien.
ook iets liefs te doen”, zegt de stichting. ,,We hebben elkaar op dit moment en in de nabije toekomst harder nodig dan ooit”, zegt directeur Lucy van der Helm.


Tante van prins Carlos overleden

Prins Carlos heeft als hoofd van de familie Bourbon-Parma bekendgemaakt dat zijn tante prinses Maria Teresa  gisteren is overleden aan Covid-19. De 86-jarige prinses was de op een na oudste zus van Carlos’ vader prins Carlos Hugo en tante van Carlos, prins Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina.

Links op de foto de overleden prinses Maria Teresa, tante van de prinsen Carlos en Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina.

Medicijn Chloroquine niet voorschrijven’

De Inspectie Gezondheidszorg waarschuwt dat het malariamedicijn chloroquine niet als middel moet worden voorgeschreven tegen Covid-19 door huisartsen. Volgens de inspectie is er geen bewijs dat het helpt tegen corona. Bovendien is het giftig bij een overdosis.


Ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Klik HIER voor de hulp van het Rode Kruis.


Meer informatie over steunregelingen

De Kamer van Koophandel geenft uitvoerige informatie op welke wijze je als eigenaar van een bedrijf of als zzp’er financiële steun kunt ontvangen. Klik HIER


HET NIEUWS VAN VANDAAG:

Voor al het andere nieuws op DenD over het Corona-Nieuws klik HIER.


HET NIEUWS VAN GISTEREN:

Corona Vandaag vrijdag 27 maart 2020

Tags

BORIS JOHNSONCORONACOVID-19GOMMERSNEW YORKOVERGEWICHTSURINAME

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck