Coronacrisis raakt ook André Rieu in de portemonnee

Door: Ditjes en Datjes
27-03-2020

André Rieu lijdt flinke verliezen nu zijn concerten door de uitbraak van het coronavirus niet door kunnen gaan. Hoewel de wereldberoemde violist in de afgelopen jaren een aardig buffertje opbouwde, moet ook hij mogelijk steun van de regering vragen als de crisis te lang gaat duren, zegt de Limburger in De Telegraaf.

Alle orkestleden van Andrés Johann Strauss Orkest worden in deze periode gewoon doorbetaald. “We hebben het de laatste jaren natuurlijk met veel concerten financieel goed gedaan. Maar we lijden nu verliezen en dat mag niet te lang duren. Mogelijkerwijs zullen wij ook steun moeten vragen aan de regering die een pakket aan maatregelen heeft aangekondigd om ondernemers te ontlasten”, aldus de 70-jarige orkestleider.

Over de schade durft André nog niets te zeggen. Daar is het volgens hem nog te vroeg voor. “Maar dat we nu niet in Amerika spelen, is echt al heel ingrijpend. We vlogen naar Tampa voor ons eerste concert. In de pauze hield Donald Trump zijn toespraak. Op dat moment wist ik het al en besloot ik zo snel mogelijk terug te vliegen. Ik ben verantwoordelijk voor meer dan honderd mensen. Het is ons gelukt om voor de volgende dag al die reizen te boeken om iedereen thuis te krijgen. Met overstappen voor sommigen ging dat om 113 vluchten.”

André zit nu al een tijdje thuis. Langzaam begint hij zich zorgen te maken over zijn traditionele zomerconcerten op Het Vrijthof in Maastricht. “Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen. Het is eind maart, de concerten zijn pas in juli. We hopen natuurlijk dat de situatie beter wordt en dat het allemaal door kan gaan”, zegt André. “Het belangrijkste is nu dat we allemaal gezond blijven en de mensen helpen die hulp nodig hebben.”

 

BuzzE

 

 

DenD promoties