Danny de Munk doet zijn verhaal: “Ik heb niks strafbaars gedaan!”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Het leven van Danny de Munk is voor altijd veranderd na de valse beschuldiging van verkrachting aan zijn adres. De zanger vreest nooit meer onbevangen door het leven te kunnen gaan. In Story deed hij zijn verhaal.

Sinds juni vorig jaar staat het leven van zanger Danny de Munk volledig op zijn kop. Na het Voice of Holland-schandaal kwamen er aan de lopende band verhalen naar buiten over het grensoverschrijdende gedrag van (voornamelijk mannelijk) bekend Nederland.

Aangifte wegens verkrachting

Ook De Munk bleef niet onbesproken. Er werd uiteindelijk zelfs aangifte tegen hem gedaan wegens verkrachting, door een vrouwelijke collega waarmee hij in 2007 en 2008 samenwerkte in de musical Ciske de Rat.

Na voor enige tijd niet te hebben gereageerd gaf de zanger uitendelijk een interview aan RTL Boulevard, waarin hij de beschuldiging ontkende en liet weten nooit seks met deze vrouw te hebben gehad. Wel had er voorafgaand aan de theatervoorstelling een zoen plaatsgevonden op het herentoilet.

Tevreden

Op zijn beurt deed Danny de Munk daarom aangifte van smaad en laster. Op verzoek van de artiest is de vrouw in de rechtbank onder ede gehoord. Het gesprek vond achter gesloten deuren plaats. ,,Het ging mij erom dat ik met haar in gesprek wilde. En dat is gebeurd”, zegt De Munk tegen Story.

Hij is tevreden over hoe het gegaan is. Afgelopen november maakte het OM bekend dat de zaak geseponeerd werd. ,,Ik vind het belangrijk dat de vrouw in kwestie nu niet meer als slachtoffer wordt neergezet, maar nu aangeefster wordt genoemd. Dat vind ik een groot verschil, ik heb niks strafbaars gedaan!”

Gezin

Dat zijn liefdesbedrog nu uitlekte, vindt Danny vooral erg voor zijn gezin. Maar desondanks zal zijn vrouw Jenny zou altijd achter hem blijven staan. Naar eigen zeggen is De Munk intussen ook veranderd. Onschuldige vriendschappelijke aanrakingen schuwt hem al. ,,Dat wil ik niet meer. Het kan niet anders meer. De tijden zijn veranderd. Ook bij optredens hou ik afstand. De wereld is steeds gekker, we draaien helemaal door. en ik heb niets gedaan, hè. Maar wat mij nu is overkomen, dat gun je je ergste vijand niet.”

Tags

BESCHULDIGINGDANNY DE MUNKONSCHULDIGTHE VOICE OF HOLLANDVERKRACHTING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck