Danser en omroepbaas Gianni Lieuw-A-Soe is vader geworden

Door: DitjesDatjes
05-10-2022

Danser en oprichter Gianni Lieuw-A-Soe van Omroep ZWART is voor de eerste keer vader geworden. Dat vertelde hij woensdag in gesprek met Mischa Blok op NPO Radio 1. Zijn zoon Badou Aidan is op 18 september geboren.

“Het is hetzelfde gevoel als wanneer je net van een festival komt”, aldus Lieuw-A-Soe. “Ik ben heel moe, maar voel ook grote euforie. Elke keer dat ik naar hem kijk, ben ik weer verliefd.” De geboorte van zijn zoon zet het leven van de omroepbaas in perspectief, bekende hij. “Ik besef nu wat echt belangrijk is en wat ik hem gun. Ik wil van alles voor hem, maar het gaat niet om wat ik wil, het gaat om wat hij wil. Vertel me wat je wilt en ik zal je dienen en faciliteren. Ik wil dat hij gelukkig is.”

Het is de tweede grote verandering in het leven van Lieuw-A-Soe. De oprichter van Omroep ZWART veranderde eerder dit jaar zijn achternaam. Tot dat moment ging hij door het leven als Gianni Grot. De koning heeft het besluit goedgekeurd, zoals dat moet wanneer een burger de achternaam aanpast. Lieuw-A-Soe heeft nu de achternaam van zijn grootmoeder aangenomen, die hem heeft opgevoed. “Ik vind het overdragen van de naam een grote gift aan mijn kinderen”, aldus de omroepbaas.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD