Dave Roelvink stopt als ‘verslaggever’: ‘Het is verschrikkelijk’

Dave Roelvink
Door: Eva Steins
27-01-2021

Na ladingen kritiek heeft Dave Roelvink besloten te stoppen als ‘verslaggever’ bij coronademonstraties. De dj ging afgelopen weekenden te straat op en legde de rellen vast, voor de ogen van tienduizenden kijkers. Nu zegt Dave de handdoek in de ring te gooien. ,,Ik vind het verschrikkelijk”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dave nam zijn nieuwe rol als zelfbenoemde verslaggever enorm serieus. De zoon van volkszanger Dries Roelvink deelde zelfs foto’s van neppe politieperskaarten die hij zou willen gebruiken, maar kwam daardoor flink in de problemen. Journalistenvakbond NVJ kondigde aan aangifte tegen hem te willen doen vanwege de neppe perskaarten. Dave trok zich terug en verwijderde gauw de foto’s van de perskaarten.

Rellen

Na een hoop commotie rondom de carrièreswitch van Dave laat hij nu weten te stoppen als ‘verslaggever.

In een video op Instagram laat hij weten ”helemaal niks” te kunnen met de rellen die volgde op de demonstraties. Dave geeft aan zich hiermee niet te willen identificeren.

,,Mensen hebben het al moeilijk genoeg in deze tijd. Je maakt het alleen maar lastiger voor dit soort mensen. En ik denk ook dat alle aandacht nu naar alle relschoppers gaat en er geen aandacht meer overblijft voor de demonstranten die op een normale manier proberen te demonstreren”, aldus de dj.

Negatieve aandacht

Ook zegt Dave de negatieve aandacht rondom zijn nieuwe rol zat te zijn.

,,Ik ben dit begonnen omdat ik het leuk vond om te doen en omdat jullie er heel leuk op reageerden, maar ik krijg er zo veel negatieve aandacht van, daar heb ik zelf geen trek in en zit ik niet op te wachten. Het is een hele moeilijke tijd, het is moeilijk genoeg voor iedereen. Dus helaas ben ik er niet meer bij als reporter.”

LEES OOK:

Dries Roelvink ‘houdt zijn hart vast’ voor ‘verslaggever’ Dave

Meer DenD