De eerste recensie van talkshow Johnny de Mol

Johnny de Mol
Door: Jos La Grande
06-09-2021

Wat we in ieder geval weten na de allereerste uitzending van HLF8, de splinternieuwe talkshow van Johnny de Mol, is dat Els Verberk vorige week in Parijs in het wit is getrouwd met De Mol senior. Johnny liet buiten medeweten van zijn vader de geheime huwelijksfoto zien. 

Plus hoorden we dat zangeres Davina Michelle zondag na het zingen van het Wilhelmus bij de Grand Prix in Zandvoort van het podium is gevallen.

Meer ‘nieuws’ zat er deze maandagavond niet in bij de première van de talkshow HLF8 van Johnny de Mol. Het was niets meer en niets minder dan een pretentieloze start in een best gezellige kantinebar van het SBS-hoofdkantoor in Amsterdam.

De andere kant van de medaille is dat De Mol met zijn open houding gasten en kijkers deze eerste keer professioneel om zijn vinger wist te winden. Zijn openhartige bekentenis dat hij niet de ideale schoonzoon is, verraadt voldoende zelfspot. Het is fijn als een talkshowhost zichzelf op de hak kan nemen.

Behalve dat Davina kon terugkijken op haar optredens in Zandvoort was het voormalig K1-vechter Ramon Bonjaski die het verlies van Badr Hari mocht duiden. Henny Huisman deed wat Arjan Ederveen eerder die avond deed bij Khalid aan tafel: saai terugkijken op 70 jaar Hilversumse televisie.

Daarmee was de koek zo ongeveer wel op, want voor de rest werd er vooral heel erg veel gezongen met Jeroen van der Boom aan de vleugel. Lolligheid troef, maar dat houd je geen 5 dagen in de week vol. 

Echter, met een schepje meer inhoud heeft De Mol jr. het heft nog in eigen handen. Slagen hij en zijn redactie HLF8 wat meer betekenisvol te krijgen dan kan de show wel gaan vliegen. 

De combinatie 1. leuke gastheer, 2. vleugje entertainment en 3. een opvallende nieuwsgast (dus niet Caroline van der Plas van BBB!) dan staat er opeens wel een serieuze concurrent voor het gepruts van Khalid & Sophie geprogrammeerd bij onze nationale kampeerzender.

Meer DenD