De eerste tips en hits van WIDM

Door: DitjesenDatjes
07-01-2019

Al tijdens de eerste aflevering van Wie is de Mol werd er volop gespeculeerd wat verborgen aanwijzingen waren, en wat die betekenen. Hoewel niets zeker is in dit spel, zijn sommige kandidaten na de eerste aflevering toch wel héél verdacht.

Robèrt

Verdachte nummer één is ongetwijfeld Robèrt van Beckhoven. De gezellige Brabantse meesterbakker wordt niet verdacht door de kandidaten, maar wel door veel kijkers. Eén van de redenen is het shirt dat hij aanhad tijdens de opdracht met de fietsen. Op zijn shirt stonden namelijk allemaal kleine gekleurde fietsen. Wist hij van tevoren wat de opdracht was? Ook bij de dansopdracht was er iets opmerkelijks. Iedere kandidaat moest dansen met een Colombiaan. Er werd hen verteld dat ze op alles moesten letten. Vervolgens vertelde presentator Rik dat de kandidaten hun eigen danspartner moesten uitzoeken uit de groep dansers. Robèrt schoot meteen in de stress want, zo vertelde hij, het ging allemaal te snel. Hij had niets kunnen zien. Is dit een verwijzing naar de mol, die ook slechtziend is?

Nielson

Nielson, wiens echte naam Niels Littooij is, staat ook hoog op het verdachtenlijstje. In het ‘paspoort’ van Nielson valt een Twitteraar op dat de beginletters van de zinnen samen MOL vormen. Ook valt iemand anders op dat Nielson op de groepsfoto een bril draagt, terwijl we hem voor de rest enkel zonder zien.

Natuurlijk zijn er ook kandidaten die maar weinig verdachts deden. Zo is er Jamie, die meteen in de eerste aflevering laat merken dat hij een aardig woordje Spaans spreekt. Iets dat nog handig kan zijn tijdens volgende opdrachten. Zou een mol dat niet verbergen?

 

Meer DenD