Goed nieuws voor WIDM-fans!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Molloten en alle andere kijkers van Wie is de Mol hoeven gelukkig niet lang te wachten totdat ze opnieuw de Mol kunnen ontmaskeren. Tenminste, als ze bereid zijn naar de Wie is de Mol?-versie van onze zuiderburen te kijken. Vandaag start namelijk een nieuw seizoen van de Belgische De Mol!

Achter de schermen

De Belgische variant verschilt wel veel met de Nederlandse. Uiteraard is het doel hetzelfde: het ontmaskeren van de Mol. Maar de kandidaten zijn niet net zoals in Nederland bekende mensen, maar gewone burgers. Ook worden niet alleen beelden van de opdrachten uitgezonden maar ook krijgen kijkers te zien wat er naast al die opdrachten gebeurt. Zo zien we dat ze uiteten gaan, met elkaar op de kamer zitten of gewoon aan het kletsen zijn. Presentator Gilles de Coster is meer onderdeel van de groep, eet mee en maakt grapjes. Ook interviewt hij de kandidaten tijdens het eten. Zicht hebben op die groepsdynamiek kan helpen om de Mol te ontmaskeren.

Strijden

Waar de Nederlandse Wie is de Mol? soms nogal saai en eentonig kan zijn, de seizoenen lijken op elkaar en er zijn maar weinig onverwachte wendingen, pakt de Belgische producent regelmatig groots uit. Zo kozen ze De Mol een aantal seizoenen geleden pas op de dag van vertrek, waardoor er niets voorbereid kon worden. Dit jaar gebeurt er ook iets bijzonders: de 10 kandidaten die zijn gekozen om mee te doen, moeten eerst hun plaats nog verzilveren. Zij strijden tegen tien kandidaten die nét buiten de boot vielen om mee te doen.

Geldbedrag

Tot slot is er nog het verschil in het bedrag dat ze kunnen winnen. In Nederland kunnen de kandidaten per opdracht ongeveer tussen de 800 en 2000 euro winnen per opdracht. Veel geld natuurlijk, maar niet als je het vergelijkt met de Belgische versie. Daar kunnen de kandidaten makkelijk ongeveer 8000 euro per opdracht winnen! De winnaar gaat dan ook vaak naar huis met een enorm bedrag.

Nieuwsgierig geworden naar de Belgische De Mol? Vandaag is de eerste aflevering te zien op de Vlaamse zender Play4.

Tags

BELGIEDE MOLVLAAMSWIE IS DE MOL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck