De Gooise Vrouwen, the Day After

Gooise Vrouwen over The Voice
Door: Jos La Grande
16-01-2022

Je wordt wakker en je denkt: Dit is een nachtmerrie! De onthullingen over The Voice of Holland gooien het leven direct en indirect van een aantal Gooise Vrouwen behoorlijk in de war. Het beroerde is dat dit geen script is voor Gooise Vrouwen IV of voor een film als ‘Alles op tafel’, een ander bedenksel van Linda de Mol. Nee, dit is hartstikke echt, this is real!

The Voice of Holland ligt onder het MeToo-vergrootglas en de affaire grijpt diep in het heerlijke, onbevangen leven daar in de Gooise, lommerrijke lanen.

Een ding weet je nu al zeker zeker, dezer dagen gaan er reputaties aan diggelen, sneuvelen imago’s. Het is een sneeuwbal die de berg afrolt en niet meer is te stoppen. Maar liefst veertig vrouwen hebben zich verzameld in een App-groep en hebben hun geheimen, ondanks dat ze dat contractueel waarschijnlijk helemaal niet mogen doen, toevertrouwd aan programmamaker Tim Hofman. De eerste sponsor van het programma heeft zich al terug getrokken.

Wie zijn die Gooise Vrouwen? Wat gaat er door hen heen nu de beerput is opengegaan? Wat wisten ze? Wat zeggen ze? DenD brengt vandaag deze Gooise Vrouwen in kaart.

Chantal Janzen

Chantal Janzen

Sinds twee jaar is Chantal Janzen presentatrice van The Voice of Holland. En Chantal is woedend, razend, gefrustreerd. Ze is hét showgezicht van RTL en lijkt te worden meegesleurd het ravijn in. Ze schrijft: ‘Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo’n 10 jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met ‘we zijn enorm geschrokken’: laat deze woorden a.u.b. over voor de slachtoffers.”

De doofpot openen en omgooien. Dat wil Chantal. Gelijk heeft ze. Zelf heeft ze een stabiele relatie met Mark Geeratz, maar ondertussen presenteert ze de talentenshow waar er achter de schermen iets faliekant is misgegaan. Chantal is de Gooise Vrouw die terecht kwaad mag zijn: want komt The Voice na deze affaire ooit nog terug in Nederland? Misschien kan Chantal haar populariteit verzilveren in Duitsland na haar fabelachtige optreden tijdens het Eurovisie Song festival in Nederland.

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk

Wendy was de voorgangster van Chantal Janzen. Ze vertrok naar SBS en daarmee kwam ook meteen een einde aan bijna 10 jaar The Voice. Met Martijn Krabbé deed ze de presentatie van de talentenshow zeer vakkundig. Maar wat herinnert Wendy zich over de achtergronden van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice? Vaststaat dat Wendy ook door haar huwelijk met Erland Galjaard, inmiddels vaste adviseur van John de Mol, lid is van de club Gooise Vrouwen.

Galjaard speelt met Shownieuws-commentator Ronald Molendijk in een bandje, waarin eerder Jeroen Rietbergen zat. Deze Molendijk sprak zaterdag nog via de telefoon met zijn vriend Rietbergen en meldde en passant bij Shownieuws dat Linda de Mol en Rietbergen geen open relatie hebben. Bovendien vond hij het sterk dat zijn vriend een openhartige verklaring (weliswaar via een advocaat!) had opgesteld over zijn uitglijders.

Linda de Mol

Linda de Mol

Mijn geheim‘, was een cover van de Linda uit 2018. ‘Miss Perfect’ kwam uit in maart 2014. Nog een paar opmerkelijke coverkoppen van het lijfblad van Gooise Vrouwen: ‘In therapie‘, ‘Man voor een dag‘ ‘Lekker crashen‘ en dan het laatste voorbeeld uit 1995: ‘FLIRTEN, kost niks, altijd leuk‘.

De meest succesvolle tv-vrouw na wijlen Mies Bouwman had gehoopt op een happy end nadat haar levensgezel een paar jaar geleden het boetekleed had aangetrokken. De muzikant kreeg na het schuimsmarcheren bij The Voice een reprimande van zijn opdrachtgever, hij biechtte alles eerlijk op bij Linda. Er kwam een tijdelijke scheiding en therapie. Eind goed al goed. Nee, dus. De hele affaire ligt alsnog op straat.

En dat is triest voor Linda de Mol, super frusterend zelfs. Want niemand gunt haar deze ellende. Haar liefdesleven kent nogal wat ups en downs. Zo liep het huwelijk met haar jeugdvriend Fred Reuter na vier jaar al in 1995 op de klippen. Op dat moment was zo ongeveer ook regisseur Sander Vahle in beeld. Ze kregen samen een zoon en een dochter. Naar verluidt ging Vahle vreemd en kwam muzikant Jeroen Rietbergen bij Linda de Mol in beeld. De man die volgens zijn vriend Ronald Molendijk van een flirt houdt.

Wat staat Linda nu te doen? De storm laten overwaaien of komen er nieuwe feiten boven tafel die de relatie alsnog in gevaar brengen? Als er iemand crisisbestendig is dan is het het multitalent Linda de Mol. Maar dat er een orkaan woedt, is duidelijk.

Glennis Grace

Glennis Grace

Welgeteld twee keer hebben we Glenda Batta (Glennis Grace is haar artiestennaam) gezien als nieuwe coach in dit seizoen van The Voice of Holland. Ze voelde zich thuis op de rode draaistoel, alhoewel we haar in de eerste editie driftig en misschien wat onzeker zagen met pen en papier.

Tot dusver stond Glennis altijd op het podium, ook bij talentenjachten. Haar grote wapenfeit was haar deelname aan America’s Got Talent in 2018. In de interviews die ze gaf aan de vooravond van de nieuwe reeks van The Voice zag ze het helemaal zitten met de drie andere coaches. Het klikte met Anouk en met Ali B kun je bijna geen ruzie krijgen.

Voor Glennis is deze affaire dikke pech. Het is maar de vraag of the Battles en de live-shows nog doorgaan.

Leontine Borsato

Leontine Borsato

Leontine is de vrouw van zanger Marco Borsato, tegen wie aangifte is gedaan door een jonge vrouw die zegt het slachtoffer te zijn van grensoverschrijdend gedrag van de artiest. Voor deze Leontine waren de afgelopen twee jaren een hel. Toch keerde ze verrassenderwijs terug bij Marco na de spraakmakende scheiding. De avonturen van de succeszanger werden uitgepraat, vertrouwen moest opnieuw worden opgebouwd. Leontine en Marco pakten beetje bij beetje hun leven weer op. Borsato ging doorvoor diep door het stof in een kritiekloos bijna lachwekkend interview met Linda de Mol.

Ook nu weer wordt de naam van Borsato genoemd in verband met het onderzoek van Tim Hofman naar The Voice of Holland. Tot dusver waren er alleen geruchten en roddels waarbij ook de naam van het programma The Voice Kids valt. Ook deze TVOH-affaire zal weer druk zetten op de wellicht nog broze relatie van de Borsato’s.

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond

Presentatrice van The Voice Senior, een van de spin-offs van het format, is Lieke van Lexmond. Maar Lieke is ook de ex van Jeroen Rietbergen. De muzikant, die gisteren uit The Voice vertrok vanwege seksueel overschrijdend gedrag in het verleden, werd destijds verliefd op Linda de Mol.

Lieke werd in 2007 ingeruild voor de gevierde presentatrice en zus van de invloedrijke John de Mol. Naar verluidt werd Rietbergen verliefd tijdens de opnames van het programma Just The Two Of Us. Tijdens zijn relatie met Linda was er ook nog wel eens een ander gerucht: Rietbergen zou iets hebben gehad met een van de castleden van Echte Gooise Meisjes.

Het vertrek van de muzikant naar zijn nieuwe geliefde De Mol was nog extra pijnlijk omdat Lieke en Jeroen destijds net een prachtig huis hadden gevonden. Ander opmerkelijk feit: Bij The Voice Senior kwam ze haar ex weer tegen. Hij zat zoals gewoonlijk in de band die de deelnemers begeleidde.

Meer DenD