De jaarlijkse lunch koningin Elizabeth geannuleerd

Door: Kees van der Made
16-12-2021

De jaarlijkse kerstlunch van koningin Elizabeth is afgezegd. Het is de tweede keer op rij dat de lunch niet doorgaat.

Jaarlijks organiseert de Britse monarch een informele kerstlunch voor de familie. Vorig jaar kon het etentje niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Ook dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. Dat meldt persbureau Reuters. Een bron binnen de paleismuren zei: ,,De beslissing is een voorzorgsmaatregel.” Desalniettemin vindt de koningin het wel jammer dat het feestje niet door kan gaan.

Gezondheid

Dit jaar zou de Koningin, die voor het eerst alleen is met kerst, volgens de Telegraaf maar liefst vijftig mensen uitnodigen. Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zouden niet van de partij zijn. Of de kwakkelende gezondheid van de koningin ook reden was van de annulering is niet bekend.

Digitaal

De vorstin doet op dit moment haar werkzaamheden digitaal. Gisteren zijn de ambassadeurs van Azerbeidzjan en Zweden naar Buckingham Palace gekomen om de geloofsbrieven te overhandigen. Niet aan haar persoonlijk, Elizabeth keek via een scherm toe hoe de ambassadeurs de brieven op een tafeltje legden. Zo ontvangt ze overigens niet al haar gasten. Gisteren verscheen nog een foto van de monarch met de sultan van Oman en zijn vrouw.

Meer DenD