De Veroordeling en Regels van Floor winnen landelijke regieprijs

Door: DitjesDatjes
30-06-2022

De film De Veroordeling, over de Deventer Moordzaak, en de NPO-serie De Regels van Floor zijn bekroond met de DDG Awards van dit jaar. De Nederlandse regieprijzen werden donderdag uitgereikt.

De awards gingen naar regisseur Sander Burger (voor De Veroordeling) en naar Maurice Trouwborst en Jamille van Wijngaarden (voor De Regels van Floor). De prijs voor de beste podcast ging naar De Deventer Mediazaak, die werd gelanceerd voorafgaand aan de première van de film De Veroordeling.

Eerder deze maand gingen de prijzen voor de beste Nederlandse scenario’s van het jaar ook al naar De Veroordeling en De Regels van Floor. De DDG Awards worden uitgereikt door de vakbond van regisseurs, de scenarioprijzen door het Netwerk Scenarioschrijver, de vakbond van scenaristen.

De Veroordeling reconstrueert de Deventer moordzaak en vooral de rol die de media in de affaire speelden. Tijdens de behandeling van de rechtszaak bepleitte opiniepeiler Maurice de Hond, zonder substantieel bewijs, dat een andere dader de moord op weduwe Wittenberg gepleegd zou hebben. Dit beeld bleef jarenlang hangen, zowel bij het publiek als bij journalisten.

De jeugdserie De Regels van Floor is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman. De NPO-serie draait om de eigenwijze Floor. In haar wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels. Floor staat iedere aflevering weer voor belangrijke dilemma’s. Floor wordt gespeeld door Bobbie Mulder.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD