De verschrikkelijke jeugd van Catherine Keyl

Catherine
Door: Eva Steins
19-02-2021

Catherine Keyl heeft er een heftige jeugd op zitten. De presentatrice vertelt openhartig over haar jeugd waarin ze verkracht werd, mishandeld door haar vader en dat ze ooit een zelfmoordpoging heeft gedaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De tv-coryfee heeft er een enorm heftige tijd op zitten. Aan weekblad Weekend doet ze een boekje open en vertelt ze openhartig over heftige gebeurtenissen in haar jeugd.

Vader

De presentatrice vertelt hoe haar vader haar vroeger mishandelde. Volgens haar sloeg haar vader haar moeder niet, maar Catherine wel.

,,Nee, nooit”, antwoordt zij op de vraag of haar vader ook haar moeder sloeg. ,,Mij wel. Toen ik het opnam voor mijn moeder sloeg hij me zo hard dat ik met mijn knieën op de kokosmat landde. Na die klap heb ik me voorgenomen nooit meer onrecht te accepteren”, vertelt Keyl.

Toch was ze 23 jaar lang getrouwd met een man die haar niet goed behandelde.

,,Jan Willem was best een aardige man, maar ik werd vooral door hem afgebrand. Ik was dat soort gedrag gewend vanuit mijn jeugd, dat zorgde ervoor dat ik het toch nog lang met hem uithield.”

Misbruik

Ook vertelt Keyl in haar boek dat ze werd misbruikt in het Haagse Bos door twee jongens. Daarnaast werd zij verkracht door haar leraar op elfjarige leeftijd. Eerder zei ze daarover dat haar leraar haar in een bepaalde zin gered had. ,,Ik had het niet gered als mijn meester er niet was geweest.”

Nu legt ze deze bizarre uitspraak uit. ,,Als je bij niemand iets goeds kunt doen, is het fijn als er één iemand is die je wél op prijs stelt. Ik denk dat ik er anders aan onderdoor was gegaan.”

Meer DenD