De wederopstanding van Charlène!

Het gaat beter met Charlene
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Geen stuiver gaven royaltywatchers afgelopen najaar nog voor hun huwelijk. Maar ze zaten ernaast. Charlène (45) wordt steeds vaker gesignaleerd aan de zijde van echtgenoot Albert (65)…

“Ik voel me zoveel beter dan de afgelopen jaren. Mijn familie en de mensen van
wie ik hou, zijn mijn rots in de branding.”
Prinses Charlène klinkt hoopvol en opgewekter dan ze in lange tijd leek. Het is nog niet
heel erg lang geleden dat de echtgenote van prins Albert zowel psychisch als lichamelijk volledig aan de grond zat. ,,Ik heb een heel moeilijke periode doorstaan, maar ik heb het geluk gehad dat ik gesteund en geliefd werd door mijn man, mijn kinderen en mijn familie.”


Charlène verbleef in 2021 vele maanden in Zuid-Afrika, waar ze vanaf haar tiende woonde. Tijdens dat bezoek liep ze een keel-, neus- en oorontsteking op. De prinses moest meerdere keren geopereerd worden. Al snel waren de speculaties niet van de lucht. Was Charlène echt ziek of was het een smoes om niet te hoeven terugkeren naar haar ongelukkige huwelijk in Monte Carlo? Paleisinsiders waren overtuigd van dat laatste. Al snel zwol het gefluister aan. 

Boze tongen

Prins Albert zag zich genoodzaakt om te reageren. ,,Ze verliet Monaco niet omdat ze boos was op mij of wie dan ook.” Maar de buitenwereld trok zijn woorden in twijfel. Helemaal nadat Charlène na terugkomst in Monaco direct haar koffers pakte en naar Zwitserland vertrok. In het Alpenland liet ze zich behandelen voor ‘ernstige fysieke en emotionele vermoeidheid’, zoals haar man dat verwoordde. Maar boze tongen beweerden dat ze niet meer bij Albert wilde wonen. Niemand gaf nog een stuiver voor het huwelijk. Maar Charlène verrast vriend en vijand door steeds vaker haar opwachting te maken in Monaco.

Veel steun

Albert is daar blij mee: ,,Ik ben heel trots op mijn vrouw. Charlène was actief aanwezig tijdens een aantal evenementen en ze geniet er echt van om dingen samen met mij en de kinderen te doen. We zijn echt heel gelukkig met hoe het nu gaat. Ze heeft het roer echt op ongelooflijke wijze omgegooid.” Volgens de Britse Daily Mail krijgt Charlène niet alleen steun van haar gezin, maar kan ze sinds kort ook vaker terecht bij haar ouders. Michael en Lynette Wittstock zouden Zuid-Afrika hebben verruild voor het Franse dorp La Turbie, op acht kilometer afstand en slechts twintig  minuten rijden van Monte Carlo. Dat Charlène erg gesteld is op haar ouders, dat bevestigde haar vader al eens: ,,We hebben een heel goede band. We telefoneren ook regelmatig.” 

Privileges

Dat haar ouders nu nabij wonen, zou voor Charlène het verschil maken. Eerder maakte de prinses er geen geheim van dat ze haar familie soms enorm miste. ,,Ik heb de privileges van dit leven, maar ik mis mijn familie en vrienden in Zuid-Afrika. Het maakt me vaak verdrietig dat ik er niet altijd voor hen kan zijn.” Dat Charlène langzaam maar zeker opkrabbelt, blijkt ook uit het feit dat ze in mei met manlief Albert haar opwachting zal maken bij de kroning van koning Charles. Prins Albert was tijdens de uitvaart van koning Constantijn van Griekenland nog zonder Charlène, maar in Londen is zij van de partij. Enthousiast liet Albert over de kroning weten: ,,Ik weet zeker dat het een geweldige en ontroerende ceremonie gaat zijn.”

Te jong

De prins wilde overigens niet verklappen of hij ook de 8-jarige tweeling – Jacques en Gabriella – meeneemt. Albert: ,,Ik denk dat ze nog een beetje te jong zijn voor dit soort ceremonies. Maar we zullen het zien.” 

Tags

ALBERTCHARLENEROYALS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck