Deense prins Christian met oma Margrethe naar de kerk

Door: DitjesDatjes
25-04-2021

De Deense prins Christian, zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, woonde zondagochtend samen met zijn oma koningin Margrethe een kerkdienst bij in de kapel bij Fredensborg Paleis. De 15-jarige prins deed dat in het kader van zijn confirmatie die over drie weken plaats zal vinden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het bijwonen van de dienst maakt deel uit van de vormselvoorbereiding van prins Christian. Bij deze confirmatie legt Christian getuigenis af van zijn geloof waarna hij als volwaardig lid van de kerk gezien kan worden. De mis was zonder zang, maar met een altaardienst, zo laat het Deense hof weten bij een serie foto’s van Christian en zijn oma op Instagram.

De confirmatie van de 15-jarige Christian staat gepland op 15 mei in de kapel bij Fredensborg Paleis. De koninklijke biechtvader, bisschop Henrik Wigh-Poulsen, heeft onlangs de confirmatievoorbereidingen van de Deense prins al geleid en zal ook de confirmatie zelf leiden.

De bevestiging van Christian als lid van de protestantse kerk werd vanwege de coronacrisis al meerdere keren uitgesteld maar staat nu wel vast, aldus het Deense hof. Vanwege de coronamaatregelen is de viering achteraf in besloten kring. Ook Christians vader kroonprins Frederik en zijn oma koningin Margrethe werden in dezelfde kapel geconfirmeerd.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD