‘Delano G. en de leider van de bende van Taghi zijn neven’

Delano G. is neef van bendeleider Taghi
Door: DitjesDatjes
08-07-2021

Er komt steeds meer nieuws naar buiten over de vermoedelijke schutter Delano G. in de moordaanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Deze Delano G. zou een neef zijn van Jaoud Joey W., die wordt gezien als leider van een bende van de beruchte crimineel Taghi.

Dat stelt De Telegraaf in de berichtgeving van donderdagavond. Het beoordeeld dat er een connectie is tussen de verdachte en Taghi en de aanslag op De Vries.

Deze Jaoud W. werd 6 jaar geleden gearresteerd toen er een grote wapenvondst werd gedaan in 2015 in Nieuwegein. De man is veroordeeld tot 13 jaar cel en zou gelieerd zijn aan Ridouan Taghi.

De krant stelt dat meerdere jeugdvrienden komen uit de contreien van de Betuwe en die ook betrokken waren bij geweldsdelicten. Delano G. woonde van oorsprong in Tiel. De andere verdachte komt uit Maurik.

Melano G. en de Pool Kamil E. zijn de hoofdverdachten van de moordaanslag op de 64-jarige Peter R. de Vries. Diens toestand is ongewijzigd, zo maakte zijn familie donderdag bekend.

,,Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt”, aldus de familie, die dank uitsprak voor de goede zorgen van het ziekenhuispersoneel.

Meer DenD