Demi Lovato schrapt het woord ‘aliens’ uit UFO-serie

Door: DitjesDatjes
12-10-2021

Als het aan Demi Lovato ligt, worden buitenaardse wezens niet langer als ‘aliens’ betiteld. Dat verklaart de muzikant tegenover het Australische Pedestrian TV tijdens een interview ter promotie van hun nieuwe programma Unidentified.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de show maakt Demi met een groepje anderen een roadtrip op zoek naar bewijs van UFO’s en buitenaards leven. Op de vraag wat het grootste misverstand over aliens is, antwoordt hen: “Wat ik echt vervelend vind is als mensen zeggen dat ze kwade bedoelingen hebben en hierheen komen om onze planeet over te nemen. Als er iets in het heelal leeft dat dat zou willen doen, dan zou het al wel gebeurd zijn.”

Demi vervolgt: “Maar ik vind dat we moeten stoppen met ze aliens te noemen, want dat is altijd een denigrerende term. Dat heb ik onlangs geleerd. Dus laten we ze E.T.’s noemen!”

Aliens heeft in de Engelse taal nog weleens een negatieve bijklank als het woord voor mensen wordt gebruikt, zoals bij immigranten. President Biden schreef overheidsorganisaties eerder dit jaar voor de term ‘illegal aliens’ niet meer te gebruiken, maar over ongedocumenteerde mensen te spreken. E.T., een term die voor velen vooral bekend is uit de film uit 1982, staat voor extraterrestrial, Engels voor buitenaards.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD