Dennis Schouten aan de kant gezet door Talpa Network

Dennis Schouten
Door: Lies Jansen
06-07-2020

Presentator Dennis Schouten heeft in de talkshow van GeenStijl laten weten dat hij niet meer werkzaam is in het ‘multichannel network’ van Talpa Network. Dennis is vrij open geweest over interne aangelegenheden en dit heeft hem zijn baan gekost. 

Commotie rondom video

In RoddelPraat, een rubriek op het YouTube-kanaal van Dennis, heeft een gesprek tussen Dennis en Jan Roos voor behoorlijk wat commotie gezorgd. De mannen lieten een filmpje zien van de Nederlandse YouTube-ster Alice Olsthoorn, waarin zij uitlegt transgender is. Hierin vermeldt zij ook informatie over transgender-haat en dat het woord ‘tranny’ niet gebruikt mag worden. De mannen maken vervolgens een ‘tranny-grapje’. Als gevolg hiervan noemt de vlogger Alice, die ook voor het ‘multichannel network’ van Talpa Network werkt, de mannen ‘transfoben’. Dennis is als gevolg van deze gebeurtenis op het matje geroepen bij Talpa. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Talpa belde mij op’

Wanneer Dennis uitlegt dat Talpa niet blij is met deze actie en meer uitleg geeft omtrent het beleid van Talpa, contact Talpa de presentator: ,,Talpa belt mij op. ‘Ja, we wilden eigenlijk een gesprek’, zeggen ze. ‘En dat gesprek gaat niet meer door. Jij hebt verteld hoe wij beleid voeren hier en je hebt verteld dat je hier op gesprek moest komen. We vinden het niet leuk dat jij dat allemaal hebt verteld. Dat kan niet, want dat is tegen onze regels.’”

Dennis had niet over beleid mogen beginnen

Volgens Talpa was het niet de bedoeling dat Dennis iets zou vertellen over hun manier van beleid voeren. Volgens Dennis heeft hij Talpa wel ‘gewaarschuwd’ dat hij altijd zichzelf wil zijn tijdens het maken van video’s: ,,Ik zei al toen ik een contract tekende: ‘Luister, ik weet dat iedereen hier gezellige familievlogs maakt, wij doen andere dingen. Het is grappig, maar het soms wel beledigend, maar we hebben ook zelfspot.’ Ze zeiden: ‘Ja, we hebben het gezien, het is allemaal prima.’ Ik zei: ‘Ik wil niet dat ik niks meer mag zeggen over mensen van Talpa.’”

‘Dan hoef ik niet bij Talpa’

Heel erg balen doet de presentator niet: ,,Ik wil best voor mensen zijstapjes maken en dingen anders doen, maar ik wil nog wel enigszins mezelf kunnen zijn. Als dit al niet meer kan, dan hoef ik ook niet bij Talpa.”

Meer DenD