Depressie-tv bij Jinek

Eva Jinek

Psychiater Bram Bakker zat na de tirade van Eva Jinek maandagavond ineengezakt aan haar talkshowtafel. Hij was letterlijk het brammetje, want Jinek rook bloed, een affaire, een Hollandse Watergate. Ze was niet meer te stoppen.

Ja, er zijn zaken fout gegaan, maar ik heb toch niets gestolen, wierp Bakker nog tegen. Jinek, die hulp nodig had van de A4tjes volgeklad door haar redactie, ging onvermoeibaar door over de ‘wantoestanden’ bij het Depressiegala.

Het subsidieslurpende initiatief, geagendeerd afgelopen weekend door Nieuwsuur, werkte als een rode lap. Het leek alsof Jinek bezig was met een eigen impeachement-procedure dan dat Bakker, die ook wel een tikje arrogant in de wedstrijd zat, een faire kans kreeg om ook argumenten aan te dragen waarom niet alles is gelukt.

Kijkcijfers zeggen veel maar niet alles. Maar zijn dit dan de uitwassen van de uitgeroepen talkshowoorlog? Voorlopig is er geen winnaar aan te wijzen, maar het is bepaald geen landslide voor de bejubelde Eva. RTL zal zich steeds meer gaan afvragen hoelang Jinek nog reclamevrij kan blijven.

Naast het Depressiegala blijkt er opeens ook Depressie-tv te bestaan.