Derek de Lint voert script op voor het goede doel

Door: Ditjes en Datjes
10-12-2022

Tijdens een nieuw filmfestival in Amsterdam staat op 17 december het einde van de wereld centraal. Als onderdeel daarvan brengt een groep acteurs onder wie Derek de Lint, Leonoor Koster (Dertigers) en Sieger Sloot (Stanley H.) het script van postapocalyptische klassieker Soylent Green ten gehore.

Festival It’s the End of the World as we Know it (and am I fine?), dat plaatsvindt in Het Ketelhuis, bestaat verder uit onder meer een jubileumscreening van Tim Smits film Kill Switch, een panel waarin Nederlandse filmmakers bespreken hoe je een postapocalyptische wereld creëert en de vertoning van een aantal Nederlandse en Belgische korte films binnen het thema.

Script readings, ook wel table readings genoemd, werden erg populair tijdens de coronapandemie, toen verschillende castleden van grote Amerikaanse series virtueel samenkwamen om het scenario van een aflevering van hun show nog één keer voor te dragen. Onder meer acteurs uit The West Wing, The Nanny en Community voerden zo’n virtuele lezing op.

Net als bij die initiatieven wordt ook met de script reading op It’s the End of the World as we Know it (and am I fine?) geld opgehaald voor het goede doel. De organisatoren staan de opbrengst af aan de Voedselbank Amsterdam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD