Derksen, Gijp en Genee te grazen genomen

VI op de korrel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Je kon er op wachten. Alle hoeken van Hilversum kregen Genee, Derksen en Van der Gijp te zien in het satirische Zomer Promenade.

Diederik Ebbinge en zijn makkers zijn terug van weggeweest. En hoe! Ze lieten op deze zondagavond in de eerste aflevering van de tweede serie geen spaan heel van het VI-trio dat na wekenlange stoere taal dat hun samenwerking zou gaan stoppen na een telefoontje van John de Mol terug in hun holletje kroop.

De lachsalvo’s bij Promenade, ze kwamen uit de tenen, moeten pijn doen bij de VI-mannen en daarmee bewijst Promenade meteen zijn nut. Na de intelligente lockdown is het ook weer eens tijd voor intelligente humor op een Nederlandse tv-zender.

,,Voetjes in het zand, cocktail bij de hand’, zo trapte Ebbinge af. Hij werd gesecondeerd door Arno de zomerpapegaai, in een decor dat nogal deed denken aan Linda’s zomeravond.

De mannen van VI verschrompelden door het cynisme en de uithalen (‘ruggengraatloze wijven’), die waarschijnlijk meer pijn veroorzaken dan de mokerslagen van Rico Verhoeven.

In een dikke 20 minuten slagen Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen, onder leiding van Ebbinge, om ook de rest van de Hilversumse coterie serieus op de hak te nemen.

Van de Angela de Jong-gong, de kansen van de nieuwe DWDD-presentator Renze Klamer, viroloog ‘en dierenarts’ Ab Osterhaus, de BN’er-verslaving van programmamakers (formatdobbelen), Dragons Den en met uiteraard een korte compilatie van de eerste Zomergasten waarin advocate Weski te zien was met heavy metal als bijpassende achtergrondmuziek.

Als de zomerse Pina Colada (Ebbinge adviseert een cocktail met ‘klappermelk’) plotseling wordt opgediend door een donker getinte mevrouw slaat de vlam pas goed in de pan.

De discussie over Black Lives Matter wordt ook op deze lome zomeravond vol geraakt door de Promenade-makers. Ook met de waarschuwing van Ebbinge aan het slot (‘Pas op voor wielrenners’) weet je dat Promenade bij het pijltjesgooien gespecialiseerd is in bull’s eye.

Tags

DIEDERIK EBBINGEEVA CRUTZENHENRY VAN LOONRENE VAN DER GIJPWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck