Diamonds And Pearls-gitaar van Prince geveild

Door: DitjesDatjes
26-01-2021

Een bijzondere gitaar van Prince wordt in maart geveild. Het gaat om de akoestische Fender Gemini II die de muzikant gebruikte op onder meer zijn album Diamonds And Pearls (1991).

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geïnteresseerden dienen wel een grote bankrekening te hebben. Naar verwachting zal de gitaar zo’n 80.000 pond, omgerekend meer dan 90.000 euro, opbrengen tijdens de veiling van het Britse veilinghuis Gardiner Houlgate op 10 maart.

Het instrument is nu nog in het bezit van twee Britse broers die hem vorig jaar kochten van een producent. De twee fans, die anoniem willen blijven, willen de gitaar niet langer delen. “Veel vrienden hebben hem gezien, maar niemand hebben we erop laten spelen. Ik ben nu naar Spanje verhuisd, dus het is niet praktisch om de gitaar te delen dus bieden we hem te koop aan”, vertelt de jongere broer aan de BBC.

De mannen zijn al jaren fan van Prince en hadden het erg zwaar met zijn dood in 2016. “Het was alsof we een familielid verloren. Mijn broer vindt het nog steeds moeilijk om naar Purple Rain te luisteren. Het was dus geweldig om die gitaar te kopen. We hadden iets waar Prince op heeft gespeeld en wat hij heeft aangeraakt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD