Diederik Ebbinge legt zich neer bij besluit kabinet

Door: DitjesDatjes
27-01-2022

Diederik Ebbinge roept publiek op om de komende tijd de theaters te bezoeken en artiesten om de zalen “plat te spelen”. Eerder pleitte de cabaretier nog voor een aanpassing van de 1,5-metermaatregel en de sluitingstijd van 22.00 uur, maar nu dat er niet in lijkt te zitten wil hij niet blijven hangen in negativiteit, zegt hij tegen het ANP.

“Nu het is zoals het is zou ik zeggen: Rug recht en speel de theaters plat! En tot het publiek: Ga kijken! Er is genoeg en er is eindelijk weer wat anders. Op naar de lente!”, schrijft Ebbinge donderdagochtend op Twitter. Met de tweet lijkt de acteur zich neer te leggen bij de beperkte heropening van de culturele sector, zoals die dinsdag werd aangekondigd door het kabinet.

“Eigenlijk komt mijn bericht voort uit Kapsalon Theater”, legt Ebbinge desgevraagd uit, doelend op de landelijke actie van vorige week waarbij theaters door heel het land mensen een knipbeurt gaven terwijl ze naar een voorstelling konden kijken. “Daar bereikten we zo’n positieve vibe mee en maakten we zo’n goede beurt in den lande, dat ik nu terug wil naar dat gevoel. Natuurlijk was de teleurstelling groot na de aangekondigde versoepelingen, maar daar moeten we niet in blijven hangen. Daarom wil ik het publiek enthousiasmeren om toch te gaan kijken.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD