‘Dierentuin Joe Exotic voorgoed gesloten’

Tiger King
Door: DitjesenDatjes
20-08-2020

Het ziet er naar uit dat de dierentuin die ooit van de omstreden Amerikaan Joe Exotic was, gaat sluiten. Carol Baskin, de huidige eigenaresse wil de locatie gebruiken als filmset. En of de dierentuin daarna nog opengaat, zeer onduidelijk. De tijgers van Joe blijven er voorlopig wel gewoon opgevangen.

Inspecties

Nadat Joe Exotic in de gevangenis belandde wegens dierenmishandeling en betrokkenheid bij het voorbereiden van moord, kreeg Carol Baskin het park van Joe.

Jeff Lowe, een andere hoofdrolspeler in de bizarre Netflix-documentaire, kreeg toestemming om de tijgers naar zijn eigen park te verhuizen. Nu wordt alleen gemeld dat de licentie van Jeff geschorst is.

De man wilde een nieuw park maken waar al Joe’s katachtigen geplaatst konden worden, maar na enkele inspecties in de licentie van Jeff dus ingenomen. ,,Er was een leeuwenwelp van slechts 16 weken oud, dat zo mager en zwak was dat ze niet op haar poten kon staan en daarom meteen naar de dierenarts gebracht werd”, meldden de inspecteurs.

Vast voor voorbereiden moord

De Netflix-docuserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, was een enorm succes. Miljoenen mensen kennen inmiddels het bizarre verhaal over Joe Exotic, zijn aartsrivale Carol Baskin en de andere bijzondere figuren die zich mengden in de wereld van grote katachtigen. Joe zit momenteel een gevangenisstraf uit van 22 jaar voor het voorbereiden van een moord op Carol Baskin.

Meer DenD