Dierenvriend van de maand: Prinses Amalia 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een van de grote passies van prinses Amalia is tijd doorbrengen met haar geliefde Mojito. „Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden”, vertelt Amalia in het boek dat Claudia de Breij over haar schreef.

Wedstrijden

De kroonprinses doet al jaren stilletjes mee aan wedstrijden. De blauwe paardentrailer van de koninklijke stallen wordt dan gewoon tussen de andere trailers geparkeerd. En net als ieder
ander betaalt Amalia keurig inschrijfgeld.


Het zijn gelegenheden waarbij Amalia zich relatief vrij kan bewegen, zonder aanwezige pers of een aankondiging in de koninklijke agenda. Op sociale media deelde het hof wel deze foto van Amalia en haar geliefde Mojito bij de Koninklijke Stallen bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Prinses Amalia is niet de enige enthousiaste ruiter binnen de Oranjes. Haar overgrootvader prins Bernhard deed mee aan springconcoursen, en haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, maken graag een ritje. Oma Beatrix reed als 9-jarige al op een pony in de tuin van Paleis Soestdijk en rijdt – inmiddels 85 jaar – nog altijd. Amalia en Beatrix worden dan ook regelmatig samen gespot bij Jumping Amsterdam. 

Tags

KONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAPAARDPRINSES AMALIAPRINSES BEATRIX

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck