Dierenvriend van de maand: Yvette van Boven

Dierenvriend
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Voor wie de kookprogramma’s van chefkok Yvette van Boven volgt, is haar hond Hughie zeker een bekend gezicht. Hij verschijnt regelmatig in de uitzendingen en, ondanks zijn ondeugende streken, heeft hij absoluut een sterrenstatus in haar shows.

Soms deed hij tijdens de opnames enthousiast mee, maar andere keren was hij onvoorspelbaar,” vertelde Yvette over ‘De Streken van Van Boven’. „Als hij een kat zag, werd hij onuitstaanbaar, en dan moesten we hem even uit de opname halen.” Yvette beschrijft Hughie op verhuisdieren.nl als ‘heerlijk eigenwijs en ongelofelijk slim’. Ook heeft hij hele lieve vaste rituelen: hij ‘duimt’ met zijn knuffeldeken als hij moe is. Samen maken ze dagelijkse wandelingen. „Voor mij is zo’n wandeling net zo goed. Ik loop elke dag bijna één tot anderhalf uur en daardoor voel ik me veel minder gestrest.”

Speciale band

„Zodra ik verdrietig ben, komt hij bij me in de buurt liggen. Ben ik gefrustreerd, dan gaat Hughie in mijn broekspijpen bijten.” Yvette’s man, Oof, deelt haar genegenheid voor Hughie, al voelt hij zich soms buitengesloten. „Dan zeurt mijn man net zo lang totdat Hughie bij hem komt liggen.”

Tags

DIERENVRIENDYVETTE VAN BOVEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck