Directeur liefdadigheidsorganisatie prins Charles stapt op

Door: DitjesDatjes
05-09-2021

Michael Fawcett legt tijdelijk zijn functie als directeur van de persoonlijke liefdadigheidsorganisatie van prins Charles neer, meldt BBC. Dit volgt op aantijgingen dat Fawcett zijn positie gebruikte om een rijke Saoedi-Arabische zakenman te helpen aan een Brits burgerschap.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens Britse tabloids heeft Fawcett een deal bemiddeld met de zakenman in 2016. In ruil voor een gulle donatie aan de organisatie van prins Charles zorgde hij ervoor dat de Saoedi-Arabische man geridderd zou worden. De liefdadigheidsorganisatie van de prins van Wales zegt een onderzoek gestart te zijn rondom Fawcett, die in 2018 directeur werd van de stichting.

Michael Fawcett is de voormalig persoonlijke bediende van de echtgenoot van Camilla en de twee zijn naar verluidt hechte vrienden. Ook werkte hij een tijdje als freelancer voor de prins en organiseerde hij evenementen, zoals het zeventigste verjaardagsfeestje van de hertogin van Cornwall. Een bron dichtbij Buckingham Palace heeft aan de BBC laten weten dat prins Charles “beschaamd” is door de aantijgingen rondom zijn “goede vriend”.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD