Dirk Thuiskok: Tim uit Amsterdam

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Je eigen muziek, misschien een heerlijk glaasje wijn erbij en alles in je eigen tempo. Wat is er nu leuker dan gezellig thuis koken? 

Tim laat ons zijn favoriete gezonde recept zien. Stap voor stap neemt hij ons mee bij dit snelle wokgerecht met gemarineerde biefstuk en veel groenten. Een bijzonder gerecht, zegt Tim: ,,Ik maak dit wokgerecht als ik een boost nodig heb.”

Avondeten

Tim is 26 jaar, woont in de hoofdstad en werkt als engineer op Schiphol. Door deze veeleisende baan houdt hij vaak weinig tijd over om te koken. ,,Na het werk fiets ik meestal even langs Dirk om avondeten mee te nemen. Ik beslis pas in de supermakt wát ik ga koken. Als ik zin heb in een hartige en oppeppende maaltijd, kies ik voor dit makkelijk te bereiden wokgerecht.” 

Spannender

Tim vertelt hij dat hij soms ook kastanjechampignons of paprika toevoegt of het gerecht iets pittiger maakt met een rood pepertje. 

,,Toen ik dit recept voor het eerst maakte was ik verbaasd over hoe lekker limoen kan zijn in een gerecht. Ik gebruik dat nu ook vaker bij andere maaltijden. Het maakt het net even spannender. Ook de kokos hoeft niet altijd, maar het geeft echt dat beetje extra.” 

Wat heb je nodig voor:

Wok met biefstukreepjes

  • 2 personen – 30 min. 
  • (1 uur marineren)
  • 2 biefstukjes in reepjes gesneden 
  • 3 eetlepels sojasaus 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 limoen 
  • 2 eetlepels gedroogde kokos 
  • 1 doosje cherrytomaatjes 
  • 300 gram spinazie 
  • 2 bosuitjes 
  • 200 gr taugé  
  • 2 eetlepels wokolie 

Hoe pak je het aan?

1. Snijd de biefstuk in reepjes van een centimeter dik. Leg deze in een kommetje en marineer ze met de sojasaus, knoflook, olijfolie, gedroogde kokos en limoensap. Houd een partje limoen apart voor garnering. Laat dit minimaal een uurtje staan, het liefst nog langer. 

2. Snijd de cherrytomaatjes een keer doormidden en snijd de bosui in ringetjes. Houd een derde van de bosuitjes apart voor garnering. Tijd om te wokken. 

3. Pak een wokpan of grote hapjespan en laat deze goed heet worden. Verwarm de wokolie en voeg het hele bakje met biefstuk inclusief marinade toe. Bak deze kort op hoog vuur. Daarna mag de taugé erbij. Iets later voeg je de cherrytomaatjes, spinazie en bosuitjes toe. Wok deze kort mee. 

4. Schep de borden op en sprenkel de overige bosuitjes eroverheen. Garneer met een partje limoen. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Dirk Kok
SAMSUNG CSC

Tags

DIRK VAN DEN BROEKLEKKER DOENRECEPT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck