DIT is de oorzaak van Queen Elizabeth’s gezondheidsproblemen

Door: Charlotte Wijnen
25-10-2021

Er zijn veel zorgen over de gezondheid van Queen Elizabeth. Eerst moest ze op dringend advies van haar artsen haar bezoek aan Noord-Ierland afzeggen en vervolgens werd bekend dat zij een nacht moest doorbrengen in het ziekenhuis. Wat is er aan de hand?

Volgens Buckingham Palace is er geen reden tot zorg, maar een bron dichtbij de Queen zegt wat anders. ,,Ze is kapot”, geeft de bron toe in The Times. Komt dat door haar leeftijd, of is er iets anders aan de hand?

Televisie in de late avonduurtjes

De Queen zou ontzettend vermoeid zijn vanwege haar drukke sociale leven. Maar er is nog iets anders aan de hand volgens The Times: de Queen zou in de late avonduurtjes te veel televisie kijken. ,,Dit heeft haar doen breken”, zo schrijft de krant.

Sinds haar terugkeer uit Balmoral heeft de Queen bijna non-stop gewerkt en daarnaast zou ze tot diep in de nacht televisie hebben gekeken. Naar verluidt bleef ze op om verschillende sporten te bekijken en natuurlijk de uitreiking van de klimaatprijs aan prins William.

Gas terug

Maar na een nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, zou ze alweer aan het werk zijn gegaan. Het paleis meldde donderdagavond dat de Queen weer rond lunchtijd teruggekeerd was en alweer wat lichte taken doet.

Toch zou ze volgens verschillende koninklijke bronnen wat gas terug moeten doen. In het vervolg zou ze dan ook niet meer alleen op pad gaan. Bij officiële verplichtingen zal ze naar verluidt alleen nog samen met één van haar kinderen of kleinkinderen op pad gaan. Dit moet voorkomen dat een afspraak op het laatste moment wordt afgezegd als de hoogbejaarde Elizabeth toch niet in staat is om te gaan.

Meer DenD