DIT verdienen de deelnemers aan 600-lb Life: ‘Extra geld voor filmen onder de douche’

Dit verdienen de deelnemers aan 600 lb life
Door: Charlotte Wijnen
29-11-2021

In het populaire TLC-programma My 600-lb Life gaan de deelnemers de strijd met zichzelf aan om af te vallen. Hiervoor moeten ze niet alleen gezond eten en bewegen, maar natuurlijk ook operaties ondergaan. Maar wie betaalt die dure ingrepen?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De deelnemers van My 600-lb Life laten zichzelf op een kwetsbare manier op televisie zien. Letterlijk alles wordt gefilmd: er worden operaties gedaan en ze krijgen de allerbeste hulp bij het proces om af te vallen. En omdat ze letterlijk met de billen bloot gaan op televisie, zou je denken dat er veel geld tegenover staat. Toch valt dat tegen…

‘Extra geld voor filmen onder de douche’

Volgens een rapport van Starcasm, is de vergoeding voor een castlid om in een aflevering te verschijnen 1500 dollar. Dit is een vast bedrag en dekt het hele opnameschema, dat tot een jaar kan duren. Het maakt daarbij niet uit of een aflevering meerdere keren wordt herhaald, de deelnemer krijgt daar geen extra geld voor. Wel gaan er geruchten dat deelnemers meer geld krijgen als ze tijdens het programma ermee instemmen om gefilmd te worden onder de douche.

Huidverwijdering niet inbegrepen

Daarnaast dekt de show een jaar lang de medische kosten. Als een deelnemer dus in aanmerking komt voor een operatie, dan worden die kosten gedekt. Maar huidverwijdering, wat eerder valt onder cosmetische dan medische chirurgie, is daarbij niet inbegrepen.

De deelnemers verdienen dus een aardig zakcentje en krijgen veel vergoed, maar moeten zelf ook het een en ander betalen.

Meer DenD