Dit was het nieuws wijkt voor Bijlmer-serie Rampvlucht

Door: DitjesDatjes
23-09-2022

Het satirische programma Dit was het nieuws kent dit seizoen een pauze van twee weken. AVROTROS heeft vrijdag een bericht hierover van RTL Boulevard bevestigd. Het programma is normaliter elke donderdagavond te zien op NPO 1. In het tijdslot van Dit was het nieuws is donderdag 29 september de eerste aflevering van de KRO-NCRV-serie Rampvlucht te zien, een vijfdelige serie over de Bijlmerramp.

Op zondagavond 4 oktober 1992 boorde een Boeing van de Israëlische maatschappij El Al zich in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Bijlmermeer. Tenminste 43 mensen kwamen om, maar honderden bewoners en hulpverleners kampten nog jaren met fysieke en psychische klachten.

De laatste aflevering van de serie met Joy Delima, Thomas Höppener en Yorick van Wageningen in de hoofdrollen is te zien op 4 oktober, als het precies dertig jaar geleden is dat de ramp plaatsvond.

Dit was het nieuws moet ook wijken op 6 oktober, als het Gouden Televizier-Ring Gala is. Maar de week daarna is het programma met Harm Edens, Peter Pannekoek en Jan-Jaap van der Wal weer terug, zegt een woordvoerder van AVROTROS.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD