DIT werd uit het boek van Martien geschrapt

Biografie Martien Meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het lijkt erop dat Martien in zijn nieuwe biografie ALLES gedeeld heeft over zijn leven. Én dat van anderen. Maar niets is minder waar. Sommige gedeeltes waren zo heftig, dat het uit het boek geschrapt moest worden…

Jan Dijkgraaff, de auteur van Martien’s biografie, doet in de Weekend een boekje open over de onthulde geheimen én wat er absoluut niet verteld mocht worden. ,,Er is haast niks uitgegaan, maar wel wat,” vertelt de schrijver.

BN-ers

Volgens Jan wilde Martien koste wat het kost de relatie met zijn broer goed houden. ,,Er is iets over zijn broer geschrapt,” vertelt Jan.

Maar Martien’s broer is niet de enige die gespaard werd in het boek. De schrijver vertelt dat Martien erop stond om sommigen uit het boek te schrappen.

,,Het enige waar Martien moeite mee had om over te vertellen, was zijn relatie met BN’ers. Daar trapte hij een beetje op de rem. Dan zei hij wel wat hij vond, maar dan dacht hij: o, daar heb ik nog contact mee.”

Martien wilde deze banden niet op hoogspanning zetten. Jan vertelt: ,,Eigenlijk zit je dan af te wegen of je mensen gaat kwetsen tegen wie je eigenlijk niet zoveel hebt. We deden sessies van vier uur en op het eind van die dag zei hij: ‘Dit was echt een rotdag. Hier had ik zó geen zin in’.”

Sparen

Waar Martien een hoop bekende Nederlanders spaarde, kon hij het niet laten om één specifiek stel toch voor de bus te gooien in zijn boek.

In zijn biografie steekt Martien zijn mening over Frank en Rogier niet onder stoelen of banken. ,,Er werd ook een keer gezegd dat ik die Frank en Rogier, die eerst ‘Paleis voor een Prikkie’ deden, niet moet. Dat is ook zo,” vertelt Martien. De kasteelheer klapt uitgebreid uit de school over hun eerste ontmoeting, waarna hij kookte van woede.

,,Die deden ooit een kleine opname bij Van Roon . Ze kwamen uit een hele grote auto stappen met zo’n heel klein hondje. Ik stond ze op te wachten bij de deur. En een van die twee zei gelijk: ‘Hallo, jongeman, kun jij even water halen voor dat hondje?’ Dan ben ik gelijk klaar met die lui.”

LEES OOK:

Martien vs Rogier: Zijn zij hierom vijanden?

Tags

BIOGRAFIEJAN DIJKGRAAFMARTIEN MEILANDROGIER SMIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck