Dit zijn de websites en de Facebookprofielen van de ‘Keldervader’

Door: DitjesenDatjes
21-10-2019

Dat de 25-jarige man die 9 jaar vastzat in een kelder actief is op sociale media was al bekend. Maar nu blijkt ook de vader van het gezin, Gerrit-Jan van D., Facebook te hebben. Hij gebruikte voor zijn account en voor andere websites een schuilnaam.

Spirituele oorlog

Gerrit-Jan, online ‘John Eagles, schreef honderden blogs op verschillende websites. Vooral over het Christendom, hoe de mensheid het kwaad kan bestrijden en over buitennatuurlijke krachten en spirituele oorlogen tussen goede en kwade geesten. De 67-jarige man schreef op zijn website Eaglerock een eigen evangelie. Hij behandelde verschillende religieuze onderwerpen maar schreef ook over de natuur. In een filmpje dat in handen is van De Telegraaf, gemaakt in 2006, heeft de man het over een grote spirituele oorlog. ,,Hoewel deze niet helemaal voorbij is, heeft God alsnog het einde en de overwinning aangekondigd van de strijd in de geestenwereld. Het eindoordeel in de geestenwereld.”

Op al zijn websites en zijn Facebookpagina schrijft hij niet één keer over zijn kinderen of zijn overleden vrouw. Ook vertelt hij niets over zijn kinderen in zijn podcasts. Iets wat zijn zoon Jan wel heeft gedaan. Die schrijft namelijk op zijn LinkedIn-pagina dat zijn moeder jaren geleden is overleden.

De vader van het gezin met zes kinderen en de 58-jarige Oostenrijker Josef B. zijn opgepakt door de politie. B. is de huurder van het pand en zou weten dat de familie al jaren in de kelder onder de Drentse boerderij verbleef.  Vandaag hoort de vader van de rechter-commissaris of hij langer moet vast blijven.

Meer DenD