DJ voor het Songfestival bekend

dj Songfestival
Door: Lies Jansen
18-01-2020

Pieter Gabriel zal meewerken aan de muziek voor de finale van het Songfestival. Een knappe prestatie, gezien de dj nog maar 15 jaar is. Het nummer zal worden afgespeeld tijdens de vlaggenparade. Deze parade vindt helemaal aan het begin van de finale plaats wanneer alle deelnemers zich een voor een melden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Samenwerking met Eric van Tijn

Pieter gaat samenwerken met niemand minder dan Eric van Tijn. Hij is de hoofdverantwoordelijke voor de begeleiding van de muziek tijdens het Songfestival.

Sietse Bakker, de uitvoerend producent vertelt: ,,De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren. Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj’s en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen. Daarnaast laat de samenwerking met Eric van Tijn zien dat we als het Eurovisiesongfestival een brug weten te slaan tussen het vakmanschap van het jonge en het ervaren talent.”

Bijzonder talent

Pieter is een bijzonder dj-talent. Op 8-jarige leeftijd draaide hij al op het bekende Amsterdam Dance Event. Twee jaar geleden bracht hij zijn debuutsingle ‘FOREVER ft FOURCE’ uit. Maar deze ervaring is voor Pieter zeker een hoogtepunt: ,, Ik ben er trots op dat ik op deze manier, samen met Eric, een bijdrage mag leveren aan het grootste televisie-evenement ter wereld.”

De finale zal 16 mei plaatsvinden in Rotterdam.

Meer DenD