Dochters zingen vandaag voor jarige Máxima

Maxima jarig
Door: Jos La Grande
17-05-2020

Nog een jaartje dan bereikt Máxima het kroonjaar van 50. Vandaag viert ze haar 49e verjaardag thuis op Huis ten Bosch.

Een heel groot feest zal het trouwens niet worden in verband met de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten indammen. Maar de drie dochters, geassisteerd door levenspartner koning Willem-Alexander, zullen zeker voor haar zingen.

Ook voor de koningin zijn de afgelopen maanden niet verlopen zoals gepland. Na een bliksembezoek aan Argentinië eind februari, waarna ze met haar moeder Maria del Carmen naar Europa kwam, de traditionele skivakantie in Lech en het bewogen staatsbezoek aan Indonesië begin maart viel de publieke agenda stil. Het dringende advies om thuis te blijven en vanuit huis te werken gold evengoed voor de koninklijke familie.

Het koningspaar is de voorbije weken met videoconferenties, videobellen en een aantal zorgvuldig uitgekozen, maar van tevoren niet formeel aangekondigde, werkbezoeken overigens wel actief gebleven. Daarnaast is het gebruik van sociale media toegenomen, zoals op Koningsdag duidelijk werd gedemonstreerd en dat zaterdagavond ook bij het vervangende televisieprogramma voor het Eurovisie-songfestival met een bijzondere boodschap werd getoond.

Meer DenD