Documentaire Tina Turner scoort goed in de VS

Door: DitjesDatjes
31-03-2021

De nieuwe documentaire over het leven en de carrière van Tina Turner doet het goed in de VS, waar de film op HBO Max te zien is. De film, Tina, is de best bekeken docu op de streamingservice sinds de lancering van HBO Max vorig jaar, en de populairste HBO-documentaire sinds Leaving Neverland uit 2019.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de documentaire wordt het bewogen leven van de nu 81-jarige Turner belicht, dat vele ups en downs kende. Naast haar grote successen komt ook Tina’s gewelddadige huwelijk met eerste echtgenoot Ike aan bod. De legendarische zangeres heeft voor de film zelf een aantal interviews gegeven, opgenomen in haar woonplaats Zürich. Daarnaast komen onder meer echtgenoot Erwin Bach, goede vriendin Oprah Winfrey en actrice Angela Bassett, die haar in 1993 in de film What’s Love Got To Do With It speelde, aan het woord.

Tijdens het filmfestival van Cannes in 2018 werd de film al aangekondigd, maar het bleef lang onduidelijk waar en wanneer deze te zien zou zijn. HBO kocht begin dit jaar de rechten voor de VS, daarbuiten krijgt Tina later dit jaar een bioscooprelease.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD