Dolly Parton ‘gebroken’ na overlijden Uncle Bill Owens

Door: DitjesDatjes
07-04-2021

Dolly Parton heeft diepbedroefd gereageerd op het overlijden van ‘Uncle’ Bill Owens. Op haar website neemt de zangeres afscheid van de muzikant. Dolly zegt veel aan Owens te danken te hebben. Ze zou geen succes hebben gehad als Owens haar niet had geholpen, staat te lezen in een in memoriam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vooral aan het begin van haar carrière speelde Owens een belangrijke rol. “Hij gaf me mijn eerste baantje in de Cas Walker Show”, herinnert Dolly zich. “Hij klopte bij iedereen aan om een platencontract voor me te regelen.”

Bill Earl Owens was niet alleen een manager voor Dolly, hij schreef ook songs voor haar en nam duetten op met de jonge zangeres. In 1966 hadden de twee hun eerste echte grote succes met Put It Off Until Tomorrow. De song werd later door veel artiesten gecoverd. Loretta Lynn, Skeeter Davies en Ricky Skaggs waagden zich bijvoorbeeld aan het nummer. Ook Porter Wagenor, de countryster met wie Dolly eind jaren zestig en begin jaren zeventig successen vierde, nam vaak samen met Dolly nummers op van Owens.

Dollyworld

Owens was vanaf het begin betrokken bij Dollyworld, het themapark rond Dolly Parton. Hij speelde mee in de shows die er werden opgevoerd en was ook achter de schermen belangrijk. “Hij was leuk, vriendelijk en vrijgevig”, schrijft de zangeres. “Hij had altijd een vriendelijk woord voor iedereen en gaf jonge muzikanten goede adviezen.”

“Maar het allerbeste dat hij heeft gedaan is mij helpen met het waarmaken van mijn dromen. Daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor. Rust zacht, Uncle Bill”, besluit Dolly haar in memoriam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD