‘Dood Philip kan voor verzoening binnen Britse monarchie zorgen’

Door: DitjesDatjes
10-04-2021

Britse koningshuisverslaggevers denken dat het overlijden van prins Philip een positieve bijdrage kan leveren aan het herstellen van de band tussen prins Harry en de rest van zijn familie. Sinds het veelbesproken interview met Oprah Winfrey zouden de verhoudingen niet altijd even goed meer zijn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik hoop dat er iets goeds kan voortkomen uit de dood van de hertog van Edinburgh en dat het de familie bij elkaar brengt”, zegt royaltyjournalist Penny Junor tegen de Daily Mail. Volgens haar is het duidelijk dat er aan beide kanten nog veel pijn zit. “Ik kan me voorstellen dat ze allemaal een beetje bang zijn om elkaar weer te zien. Met een beetje geluk zal hun verlangen om de koningin te steunen en om er voor haar te zijn de doorslag geven. Dat zou ook de wens van de hertog zijn geweest.”

Ook Richard Fitzwilliams denkt dat de verhoudingen binnen de familie zullen verbeteren dankzij Harry’s aanwezigheid. “Zijn grootvader zou het ongetwijfeld toejuichen als de monarchie, de instelling die hij zijn hele leven ondersteunde, dichter bij elkaar komt vanwege een verzoening vlak na zijn dood.”

Meghan

Volgens The Mirror heeft Harry al met verschillende familieleden, onder wie zijn vader Charles, gebeld na de dood van Philip. Naar verwachting zal hij na aankomst in zijn voormalige woning Frogmore House op Windsor Castle logeren.

Buckingham Palace bevestigde eerder zaterdag dat Harry naar het Verenigd Koninkrijk komt voor de uitvaart van Philip. Zijn vrouw Meghan blijft achter in de Verenigde Staten. Omdat ze zwanger is, is haar afgeraden om te reizen.

In het geruchtmakende interview, dat vorige maand werd uitgezonden, zeiden Harry en Meghan onder meer dat iemand binnen de koninklijke familie “zorgen” had over de huidskleur van hun zoontje Archie, toen Meghan nog zwanger was. Oprah verduidelijkte later dat het niet ging om koningin Elizabeth of prins Philip.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD