Douwe Bob aangereden door scooter: ‘Flinke vleeswond’

Douwe Bob is afgelopen weekend aangereden. De zanger werd geraakt door een scooter en hield daar een flinke wond aan over. Dat vertelt Douwe aan Daniël Dekker van NPO Radio 2 op Tuckerville.

Vleeswond

,,Ik heb een hele flinke vleeswond”, zegt Douwe terwijl hij omhoog zit met zijn voet die in verband is gewikkeld. ,,Er kwam een scooter, een bezorger, die reed op de verkeerde kant van de weg. Een spookrijder zonder licht die dacht: ‘Ik snij even af’. Blijkbaar had de scooterrijder de zanger niet gezien, want ze kwamen met elkaar in botsing. ,,Hij stopte eerst en toen zag hij dat het echt wel flink mis was. Mijn voet lag bijna in tweeën eigenlijk. En toen dacht hij: ‘hier wil ik niets mee te maken hebben.’

Het is niet de eerste keer dat Douwe Bob een ziekenhuis van binnen ziet. Onlangs was hij er nog, maar dat was niet voor zichzelf. Toen bracht hij midden in de nacht een vriendin naar ziekenhuis OLVG in Amsterdam-Oost. Daar schold hij twee beveiligers uit, volgens eigen zeggen omdat hij in paniek was en zijn vriendin niet snel genoeg geholpen werd. De beveiligers hebben de zanger naar buiten gewerkt en de politie gebeld, die vervolgens Douwe kwamen aanhouden. Douwe heeft uiteindelijk een boete van 1.500 euro gekregen voor zijn gedrag en het rijden onder invloed.