Drama jeugd voor Rico Verhoeven

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Dat Rico Verhoeven zijn agressie kan uiten in de ring heeft iedereen kunnen zien. Zijn traumatische jeugd verklaard een hele hoop dat de kickbokser zo’n vechtersbaas is geworden. Zijn moeder was drank- en drugsverslaafd en heeft hem op een dag bij zijn vader gedumpt. Dit was overigens ook geen succes en kreeg Rico niet de liefde die hij nodig had, laat Story weten.

Vrouwelijke aandacht

Een stabiele thuissituatie is voor Rico Verhoeven een van de belangrijkste punten in zijn leven. Aangezien Rico die zelf nauwelijks heeft gehad. Nu krijgt de kickbokser genoeg (vrouwelijke) aandacht en ontkent niet dat hij daar wel van houdt. ,,Ik vind dat wel prettig. Iedereen vindt bevestiging toch lekker?” zegt hij in LINDA magazine. Maar volgens Rico komt hij niet in de verleiding. ,,Ik werk juist zo hard voor mijn gezin, mijn thuisbasis. Alles wat ik doe, doe ik voor hen” zegt hij over zijn liefde Jacky waarmee hij al 13 jaar samen is, twee dochters Mikayla en Jazzlyn en zoontje Vince. ,,Ik wil ze een goed en mooi en leuk leven geven.”

In de steek gelaten

Verhoeven was zes jaar toen zijn verslaafde moeder hem in de steek liet. ,,Ze stuurde me naar mijn vader, ik moest maar bij hem gaan wonen”. De band tussen de twee was niet goed, maar door hem ontdekte Rico wel zijn liefde voor vechtsport. ,,Mijn vader gaf les in karate en zag een vechtsporter in mij” vertelt hij aan LINDA. ,,Hij heeft me jarenlang getraind en gepusht. Tot dat ik vond dat ik uitgeleerd was.”

Van kwaad tot erger

De verwijten begonnen toen de kickbokser zijn eerste WK ging vechten. Hij gaf zijn laatste kaartje aan zijn krachttrainer en niet aan zijn vader en dat schoot bij hem in het verkeerde keelgat. Sindsdien ging het van kwaad tot erger.

Later werd bij Rico’s vader alzheimer geconstateerd en koos voor euthanasie. Toch besloot hij zijn vader te bezoeken maar Verhoeven werd opnieuw teleurgesteld. Zijn vader belde hem volgens Rico per ongeluk, een ‘broekzakgesprek’ noemt hij het. Hij hoorde zijn stiefmoeder en vader praten: ,,Zij noemde mij een lul, mijn vader zei: ‘Hij probeert het goed te maken, maar hij weet toch dat hij het niet meer recht kan zetten.”

Eind goed al goed

Net op tijd maakten de twee het goed en konden ze op een vredige manier afscheid nemen. Ook is de band tussen Rico en zijn moeder weer hersteld. ,,Dankzij Jacky. Ze zei: ‘Of je vergeeft het haar of je ziet elkaar nooit meer. Maar je kunt niet voor altijd boos blijven.”

Tags

BN'ERDRAMAJEUGDKICKBOKSERLINDARICO VERHOEVENSUCCESVERSLAAFD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck