Drama voor Giel Beelen: Rondkomen van 70.000 euro lukt niet

Giel Beelen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het leven van een bekende radio dj gaat niet altijd over rozen. Zo stapte Giel Beelen vorig jaar van Talpa naar de NPO over, wat gepaard ging met een flinke dip in zijn salaris. In de podcast RoddelPraat vertelt Beelen dat hij aan het einde van zijn geld vaak een stukje maand overhoudt…

,,Fucking weinig”, noemde Giel zijn salarisverlaging vorig jaar. Hij verdient bij de NPO zo’n 30 procent van wat hij bij Talpa verdiende, wat nu neerkomt op een slordige 70.000 euro per jaar.

Omschakelen

In de podcast deelt Beelen zijn leed. Hij vindt het lastig om zich aan te passen aan zijn nieuwe salaris. Soms houdt hij zelfs niet genoeg over aan het einde van de maand, onthult de radio dj.

,,Ik ben nu echt zo’n nerd die kijkt op z’n telefoon of het weer het einde van de maand is”, vertelt hij. Presentator Dennis Schouten vraagt hem of hij financiële problemen heeft. Dat valt volgens Giel nog wel mee. ,,Nou ja, niet moeilijk.”

Jaguar

Giel moet wennen aan zijn nieuwe levensstijl. Zo rijdt hij nog steeds in een dikke Jaguar, waarvan het leasecontract bijna ten einde is. ,,Ik ben blij dat mijn lease-auto volgende maand is afgelopen, want ik moet echt een andere auto gaan rijden. Serieus, maar dat maakt niet uit.”

Aan sparen heeft de dj niet gedacht. ,,Ik had beter kunnen sparen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb gewoon echt gestrooid ermee.”

Dat terwijl Giel geen verkeerd salaris had bij Talpa, merkt Dennis op. ,,Je hebt het allemaal opgemaakt, maar jij verdiende een half miljoen per jaar! Ik heb nog nooit een half miljoen bij elkaar verdiend.”

‘Verpatst’

Van die miljoenen euro’s is helemaal niets over, vertelt Giel. ,,Ik heb het allemaal verpatst. Ik ben gewoon fakking duur uit eten geweest, heel dure vakanties en ik heb ook mensen ingehuurd. Ik zal je zeggen: ik ben een bedrijfje begonnen en dat was echt een slecht plan. Ik heb gewoon veel te veel geld uitgegeven.”

Giel heeft achteraf spijt van het flinke gat in zijn hand. ,,Ja, ik heb echt lol gemaakt, maar mijn poen is er helemaal doorheen.”

Tags

GIEL BEELENNPOSALARISTALPA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck