Drama voor Máxima

Drama voor koningin Maxima
Door: Charlotte Wijnen
30-08-2022

Een groot drama voor Máxima: haar tante Alina, waar ze een hechte band mee had, is overleden. Vermoedelijk reist de koningin naar Argentinië om persoonlijk afscheid te nemen.

Tante van Máxima

Alina Berta Zorreguieta de Cibert, de tante van Máxima, is overleden op 25 augustus. In het Argentijnse dagblad La Nacion zijn diverse overlijdensberichten gedrukt ter nagedachtenis aan de overleden tante van de koningin.

,,Haar schoonzus, María C. Cerrui de Zorreguieta; haar nichtjes en neven, María, Angeles, Dolores, Máxima, Martin en Juan Zorreguita, leven mee met haar dood en begeleiden haar zonen Charlie en Johnny Max Call en hun families in hun verdriet”, luidt één van de berichten.

Hechte band

De band tussen Alina en Máxima was hecht. Dat blijkt ook uit het feit dat Alina werd uitgenodigd toen ze op 2 februari 2002 Willem-Alexander het ja-woord gaf.

De afgelopen jaren heeft de koningin te maken gehad met veel verlies. Op 8 augustus 2017 stierf haar vader en op 6 juni 2018 overleed Máxima’s zus Inés, die al lang aan een depressie leed.

TAGS

Meer DenD