Dré Hazes: ‘Het leeftijdsverschil is te groot’

Andre Hazes
Door: Eva Steins
25-11-2020

Als het aan Dré Hazes ligt, was het leeftijdsverschil tussen zijn moeder en vader veel te groot. Hij vindt dat zijn moeder Rachel veel te jong was voor zijn vader. ,,Ja, dan kan je wel André Hazes zijn, maar dat gaat er bij mij niet in.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Toen Rachel Hazes nog maar een kind was, werd zij stapelverliefd op wijlen André Hazes. En dat gevoel was geheel wederzijds. Vlak na André’s dood deed Rachel een boekje open over de rommelige start van hun relatie.

,,Ik leerde André kennen toen ik ongeveer een jaar of twaalf was,” vertelde zij. ,,Mijn vader was fan van André en dus gingen wij vaak naar zijn optredens toe. Mijn vader en André werden vrienden en André kwam gewoon bij ons thuis. Toen ik een jaar of 15 was, ging ik oppassen op Melvin (André’s zoon uit een eerder huwelijk, red.). Toen André en ik ontdekten dat wij gevoelens voor elkaar hadden, ben ik uit beeld verdwenen. Het kon toen gewoon niet. Ik was een kind en wij scheelden bijna 20 jaar en André was ook getrouwd.”

Opa en oma

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon: André en Rachel konden elkaar niet loslaten en kregen toch een relatie. Iets wat er bij zoon Dré niet in gaat.

,,Wat ik misschien nog het allerergste van het verhaal vind is toch wel mijn opa en oma, dus de ouders van mijn moeder”, onthult Dré. ,,Als ik een dochter zou hebben en die is 12 of 14 en die zou thuis komen met een man van 16 jaar ouder. Ja, dan kan je wel André Hazes zijn, maar dat gaat er bij mij niet in.”

Hij zou de situatie anders hebben aangepakt, onthult hij. ,,Als ik het nu zou zien op straat, dan val ik die man aan”, stelt André. ,,Maar omdat het mijn ouders zijn voelt het heel anders. Ik heb als kind nooit beseft dat het verschil nou echt zo groot was.”

Opvallend genoeg heeft André zelf ook een flink leeftijdsverschil in zijn relatie. Zijn vriendin Monique Westenberg is 16 jaar ouder.

LEES OOK:

André Hazes maakt zuiderburen aan het huilen

Meer DenD