Drents gezin met zes kinderen duikt jaren onder voor ‘einde der tijden’

Door: Tanja Brouwer
15-10-2019

Een vader uit Drenthe leeft al samen met zijn zes kinderen in een kelder. Daar wachtte het gezin op het einde der tijden. De oudste zoon van het gezin wist gisteren uit de kelder te komen en meldde zich bij een kroeg in Ruinerwold. Dat meldt RTV Drenthe.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zelfvoorzienend

De kelder bevindt zich onder een oude boerderij in het dorpje. De eigenaar van de boerderij wilde niet meewerken aan het politieonderzoek en is vervolgens opgepakt. Toen de politie de boerderij doorzocht werd er achter een kast in de woonkamer een trap gevonden. Die trap leidde naar de kelder waar de vader en zijn zes kinderen, allemaal tussen de 16 en 25 jaar oud, woonden. De vader is bedlegerig nadat hij enkele jaren geleden een herseninfarct heeft gehad. Er was geen contact met de buitenwereld en het gezin leefde zelfvoorzienend. Ze aten groente uit de groentetuin bij de boerderij en dronken melk van een geit. Omwonenden van de boerderij hadden geen idee was zich vlak naast hun afspeelde.

Moeder

Alle zes de kinderen verblijven momenteel op een recreatiepark. RTV Drenthe schrijft dat de kinderen geen idee hadden van de buitenwereld en dat er nog andere mensen bestaan. Waar de moeder van de kinderen is, is nier bekend. Haar lichaam is mogelijk begraven op het terrein rondom de boerderij.

Meer DenD