Dure scheiding van Bill en Melinda

Bill gates
Door: Jos La Grande
04-05-2021

Het begon als een sprookje. Melinda startte in 1987 bij Microsoft en 7 jaar later gaven ze op Hawai elkaar het ja-woord. Nu, 27 jaar na de huwelijksvoltrekking, is het hoge woord eruit: Bill Gates en Melinda gaan scheiden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De koek is dus blijkbaar op tussen de twee. Gates staat op de Bloomberg-lijst van de rijksten ter aard op een vierde plek met zo’n slordige 140 miljoen dollar, achter nummer een Jef Bezos. Ook de eigenaar van Amazon heeft een geruchtmakende scheiding achter de rug.

LEES HIER DE SCHEIDINGSAANVRAAG VAN BILL EN MELINDA

Bill en Melinda kwamen vannacht met een verklaring. Ze vragen aan de media om hun privacy te eerbiedigen.

,,In de afgelopen 27 jaar hebben we drie ongelooflijke kinderen grootgebracht en een stichting opgericht die over de hele wereld werkt om alle mensen in staat te stellen een gezond en productief leven te leiden. We blijven het geloof in die missie delen en zullen onze samenwerking bij de stichting voortzetten, maar we geloven niet langer dat we samen kunnen groeien als koppel in de volgende fase van ons leven.We vragen om ruimte en privacy voor ons gezin terwijl we door dit nieuwe leven beginnen te navigeren.”

Ruim 20 jaar geleden startte het stel de Bill & Melinda Gates Foundation dat forse bedragen geeft aan goede doelen. De naam van het fonds zal waarschijnlijk ook worden gewijzigd als de rechter de scheiding formeel heeft uitgesproken.

Ook tijdens de Covid-crisis deed Gates van zich spreken. Als investeerder is hij betrokken bij pharaceurische bedrijven, waarvan Moderna ook een corona-vaccin ontwikkelde.

Hoe de scheiding financieel tussen de twee wordt geregeld, is nog onbekend. Of het vermogen, dat wordt geschat op 140 miljard dollar, in tweeën moet worden gesplitst lijkt onzeker. De Amerikaanse newssite TMZ meldt dat er geen huwelijkse voorwaarden zijn. Dat betekent dat het vermogen van het paar door de helft gaat.

Bill Gates kwam ook in opspraak door zijn contacten met Jeffrey Epstein, de inmiddels overleden zakenman die veroordeeld voor zedendelicten. Gates zou volgens The New York Times drie keer in Epsteins huis zijn geweest. De voormalig Microsoft-topman ontkent.

Meer DenD