Dwayne Johnson wilde dat Shazam! en Black Adam losse films werden

Door: DitjesDatjes
16-08-2022

De beslissing om de superheldenfilms Shazam! en Black Adam los van elkaar te maken, in plaats van de verhalen samen te voegen tot één film zoals gepland, komt voor een groot deel op het conto van Dwayne Johnson. De acteur vertelt in een interview met Vanity Fair hoe hij ervoor zorgde dat de films toch apart van elkaar gemaakt werden.

“Toen het eerste concept van de film naar ons werd gestuurd, was het een combinatie van Shazam! en Black Adam, twee ontstaansverhalen in één film”, herinnert The Rock, die de rol van antiheld Black Adam vertolkt. “Dat was het doel, dus het was geen volledige verrassing. Maar toen ik dat las, wist ik gewoon ‘we kunnen deze film niet zo maken. Daar zouden we Black Adam een ongelofelijk slechte dienst mee bewijzen’.”

Vervolgens pleegde de acteur en producer een paar telefoontjes waarin hij zijn zorgen over de gezamenlijke superheldenfilm uitte. “Ik zei ‘ik denk echt dat jullie Shazam! moeten maken, maak die film op zichzelf staand en op de manier waarop jullie willen. Maar ik denk dat we Black Adam dan ook apart moeten maken'”, aldus Johnson.

De beslissing om van Shazam! en Black Adam aparte films te maken, werd vijf jaar geleden gemaakt. Shazam!, met in de hoofdrol Zachary Levi, kwam in april 2019 uit. Black Adam, gespeeld door Dwayne Johnson, gaat op 21 oktober van dit jaar in première.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD