Echtgenote ambassadeur Libanon overleden aan verwondingen

Ambassadeursvrouw
Door: DitjesDatjes
08-08-2020

De vrouw van de Nederlandse ambassadeur in Libanon, Hedwig Waltmans Molier, is overleden. De vrouw raakte zwaar gewond tijdens de explosie in Beiroet op 4 augustus.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het echtpaar was 38 jaar samen. Het ambassadeurspaar kwam vorige week na een vakantie terug in Libanon, waar het noodlot toesloeg.

“Hedwig stond in hun woonkamer naast haar man Jan en werd door domme pech getroffen door de explosie”, laat het ministerie weten. “Ze was geliefd in onze organisatie en ze wordt gemist. Haar overlijden is een verlies voor Buitenlandse Zaken en voor ons land.”

Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag bekend. Ministers Stef Blok en Sigrid Kaag hebben de familie gecondoleerd met dit zware verlies. “Wij zijn diep bedroefd door het veel te vroege overlijden van onze collega Hedwig Waltmans-Molier bij de zware explosie in Beiroet. Onze gedachten gaan uit naar haar man, hun kinderen en hun familie.”

Hedwig Waltmans-Molier was 55 jaar. Laatstelijk was zij werkzaam bij de personeelsafdeling van het ministerie en werkte zij afwisselend vanuit Den Haag en Beiroet, waar haar man de Nederlandse ambassadeur is.

Hedwig Waltmans-Molier is het eerste Nederlandse slachtoffer van de explosie. Vijf andere Nederlanders raakten lichtgewond. Het dodental ligt inmiddels boven de 150. Er zijn nog vele tientallen vermisten.

TAGS

Meer DenD