Edsilia Rombley: moederschap is mijn grootste uitdaging

Door: DitjesDatjes
03-07-2022

Voor Edsilia Rombley is het moederschap de “grootste uitdaging” in het leven. Dat vertelt de 44-jarige zangeres in het NPO-programma Klassiekers met Kleinsma. “Mijn dochters zijn soms al bezig met hoe ze eruitzien en dat anderen dat dan misschien niet mooi vinden. Ik probeer ze juist bij te brengen dat het mooi is om anders te zijn”, aldus Rombley.

“Iedereen is anders en dat is juist mooi. Dat maakt het dat we van elkaar kunnen leren of geïnspireerd raken”, vervolgt Rombley. Net als hun moeder beginnen de dochters van de zangeres hun muzikale talenten te ontwikkelen. “Muziek is er altijd”, zegt ze. Alleen als Rombley alleen is, is het stil in huis. “Als ik gewoon thuis ben, heb ik nooit muziek aan. Dat vind ik te druk. Ik wil een soort van stilte, heel gek is dat. Ik lijk misschien wel druk, maar ik hou ook van die stilte.”

Vroeger hoefde Rombley zelfs niet eens te zingen voor andere mensen. “Ik vond het prima in een woonkamertje. Vriendinnetjes konden altijd allemaal Mariah Carey-liedjes zingen en dan kwam ik daar aan met mijn lage stem.” Uiteindelijk werd Rombley op de voetbalclub waar ze speelde op het idee gedacht om mee te doen aan de Soundmixshow. “En toen begon ik het leuk te vinden.”

In haar carrière heeft de zangeres veel geleerd van Karin Bloemen en Ruth Jacott. “Dat Karin iedereen laat lachen en blij kan maken, dat vind ik zo mooi aan haar”, aldus Rombley. “En Ruth zegt altijd: Edsiel, zorg dat je lekker ruikt als je in het theater staat. En doe altijd hakken aan.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD